06:07:06 06.03.2021
 
Stiri

DOC // Un deputat atenționează despre „lucruri ÎNGRIJORĂTOARE” și „ATAC RAIDER” pe piața asigurărilor: Procurorul Stoianoglo, somat să spună ce se întâmplă la „Moldasig”

Actualitate 20.11.2020 09:45 Vizualizări2066 Autor: Ziarul National
DOC // Un deputat atenționează despre „lucruri ÎNGRIJORĂTOARE” și „ATAC RAIDER” pe piața asigurărilor: Procurorul Stoianoglo, somat să spună ce se întâmplă la „Moldasig”


Un acționar cu un pachet de doar 4,99% din acțiunile comapniei SA „Moldasig”, Wesna LTD, a ajuns să gestioneze această entitate, dar și un pachet în mărime de 65,03% în valoare totală de peste 45 de milioane de lei, prin intermediul „Confidential – Audit” SRL și „Altimeea” SRL.

La această situație s-a ajuns datorită unei decizii de judecată, emisă de către Olesea Țurcan de la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, iar procurorul general Alexandr Stoianoglo este solicitat să verifice o eventuală tentativă de preluare a acestei afaceri.

„Pe piața asigurărilor se întâmplă lucruri îngrijorătoare - o moștenire pe care ne-o lasă Igor Dodon. O să fie multe de descurcat. Vorbesc despre „Moldasig”. Un acționar care deține oficial 4,99% din companie (dreptul la vot suspendat în 2016-2017) a ajuns să controleze 65% din acțiunile „Moldasig”. Cum? Prin judecată. Iar stilul îmi este foarte cunoscut. E o clasică preluare ostilă - așa zis atac raider. M-am adresat procurorului general cu o solicitare să se implice în acest caz. (...) De asemenea, știu bine nu din auzite, din experiențe din trecut că asemenea „operațiuni” nu au loc fără complicitate din interiorul instituțiilor regulatoare care au obligația să mențină ordinea, dar o fac în mod intenționat incomplet, ineficient, disproporționat. Niciodată un atac din ăsta nu a fost implementat fără complicitatea unor funcționari din instituții, a judecătorilor corupți și a unor elemente din politic”, susține deputatul PAS Dumitru Alaiba, care a trimis o sesizare vizavi de acest caz la Procuratura Generală.

Alaiba arată în textul sesizării că, pe 9 noiembrie curent, mai multe persoane, însoțite de agenții de pază ai unei agenții private, ar fi intrat în sediul companiei „Moldasig” și a înlăturat personalul cu funcții de răspundere, punând alte persoane în aceste funcții, inclusiv dintre cele care ar fi fost implicate în gestiunea păguboasă a altor companii de asigurări, cum ar fi „ASITO” S.A.

„Aceste acțiuni par a fi o schemă clasică de preluare ostilă a afacerii (așa-zis atac raider) prin care sunt preluate abuziv și arbitrar acțiunile unei companii, fiind utilizate un șir de scheme frauduloase”, acuză deputatul, solicitându-i, printre altele, procurorului general să propună sancționarea disciplinară a judecătorului în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii și să analizeze proporționalitatea, eficiența și promptitudinea acțiunilor Comisiei Naționale a Pieței Financiare, ale depozitarului central, dar și ale altor instituții ale statului.


Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.03.2021 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // Calea constituțional...

01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md