18:11:09 21.04.2021
 
Stiri

CNPF a decis instituirea ADMINISTRĂRII SPECIALE provizorii la „Moldasig” SA, după ce un deputat a atenționat asupra unui atac RAIDER la companie

Actualitate 20.11.2020 15:27 Vizualizări1410 Autor: Ziarul National
CNPF a decis instituirea ADMINISTRĂRII SPECIALE provizorii la „Moldasig” SA, după ce un deputat a atenționat asupra unui atac RAIDER la companie


Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a decis instituirea administrării speciale provizorii la „Moldasig” S.A, după ce deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, a reclamat un posibil atac raider asupra companiei. Mai exact, o companie care deținea 4,99% din acțiunile „Moldasig” a ajuns să controleze 65% din acțiuni urmare a unei încheieri de judecată dubioase, care nu a fost făcută publică, a dezvăluit legislatorul.

„CNPF s-a autosesizat privind neregulile și practicile contrare cerințelor de guvernanță corporativă în cadrul companiei „Moldasig” SA care, începând cu 9 noiembrie 2020, este gestionată, potrivit încheierii judecătorești din 6 noiembrie 2020, de două entități de audit.

Citește și: DOC // Un deputat atenționează despre „lucruri ÎNGRIJORĂTOARE” și „ATAC RAIDER” pe piața asigurărilor: Procurorul Stoianoglo, somat să spună ce se întâmplă la „Moldasig”

Astfel, constatând că persoanele delegate de „Confidential – Audit” SRL și „Altimeea” SRL nu întrunesc rigorile stabilite de autoritatea de supraveghere, mai mult, acestea ignoră Ordonanța CNPF din 10 noiembrie 2020 întru prevenirea deteriorării siguranței financiare și dezintegrării activelor, precum și neadmiterii neplăților către asigurații „Moldasig” SA, CNPF a decis instituirea administrării speciale provizorii a „Moldasig” SA, până la executarea pct. 1 din Ordonanța CNPF nr. 53/6 - O din 10.11.2020, cu numirea unui administrator special”, se arată într-un comunicat de presă al CNPF.

Amintim că Dumitru Alaiba a depus un demers la procuratură în care vorbește despre un posibil atac raider la „Moldasig”, sugerând că în spatele acestuia ar sta Veaceslav Platon. El vorbește despre decizia unei instanțe de judecată în baza căreia un acționar minoritar a ajuns să gestioneze pachetul majoritar de acțiuni.

„Aceste acțiuni după formă și caracter, par a fi o schemă clasică de preluare ostilă a afacerii (așa-zis atac raider) prin care sunt preluate abuziv și arbitrar acțiunile unei companii, fiind utilizate un șir de scheme frauduloase (inacțiunea sau acțiunile limitate ale regulatorilor, falsificarea documentelor, semnături false, folosirea forţei, sechestrul fizic al companiei, sprijin tacit de la instituțiile de stat care în mod deliberat nu acționează eficient pentru a proteja legislația, utilizarea de hotărâri judecătorești, inclusiv cele ale instanțelor de arbitraj, emise fără motive întemeiate etc.”, spune Dumitru Alaiba.

În replică, Veaceslav Platon l-a acuzat pe Alaiba că ar fi sărit în apărarea lui Vlad Plahotniuc și că nu ar cunoaște „multe nuanțe”. El anunță că îi va expedia lui Alaiba documente confirmative care să demonstreze cum Vlad Plahotniuc ar fi preluat ilegal afaceri și acțiuni prin diferite metode, inclusiv șantaj și presiuni.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Petru Ursu 20.11.2020 15:45

Platon a facut iar un atac raider , ca in anii '90.Cu ajutorul procurorului general si a unui judecator corupt.

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce moldovenismul ...

16.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon, de la „kuliok...

13.04.2021 10:58 Ziarul National Alecu Reniță // Amintiri din viitor: ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova, după ce Curtea Constituțională a stabilit, pe 15 aprilie, circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md