21:59:33 07.04.2020
 
Stiri

AIR propune includerea Republicii Moldova într-un traseu turistic, în comun cu România și Ucraina, pentru atragerea turiștilor asiatici

Economie 30.11.2019 17:39 Vizualizări3234 Autor: Ziarul National
AIR propune includerea Republicii Moldova într-un traseu turistic, în comun cu România și Ucraina, pentru atragerea turiștilor asiatici


Membrii Asociației Investitorilor Români (AIR) în Republica Moldova au lansat mai multe inițiative ce pot fi implementate în stânga Prutului și care vor contribui la dezvoltarea mediului de afaceri din republica noastră.

Printre acestea se extinderea fondurilor de garantare pentru întreprinderile mici și mijlocii, inventarierea infrastructurii în 100 de localități din R. Moldova, cu scopul de a valorifica resursele din aceste regiuni, dar și includerea Republicii Moldova într-un traseu turistic, în comun cu România și Ucraina, pentru atragerea turiștilor asiatici.

„Vă asigurăm că veți găsi în noi un partener de dialog și cu drag vom asista Republica Moldova în domeniile ce țin de dezvoltarea economică a republicii”, a declarat Oana-Mihaela Motoi, vicepreședintele AIR, la o întâlnire cu premierul Ion Chicu, care a avut loc în această săptămână.

Reprezentanții AIR i-au recomandat Guvernului de la Chișinău să faciliteze dezvoltarea afacerilor în regiune prin necesitatea de a asigura investitorii cu un număr suficient de cadre de muncă, consolidarea sistemului judiciar, armonizarea legislației autohtone la cea europeană în ceea ce privește directivele TVA.

„Trebuie să continuăm să extindem comerțul bilateral și apreciem mult faptul că, datorită României, Republica Moldova este conectată mai strâns la piața europeană. Guvernul R. Moldova este determinat să continue parcursul de integrare în UE. Suntem consecvenți în asigurarea stabilității și predictibilității pentru investitorii din țara noastră”, a dat asigurări Chicu.

Menționăm că România este principalil partener comercial al Republicii Moldova, cifra afacerilor ajungând la peste două miliarde de dolari în 2018.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.04.2020 09:28 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statuia mareșalului ...

04.04.2020 18:14 Ziarul National Victor Chirilă // Creditul rusesc est...

03.04.2020 09:36 Nicolae Negru Nicolae Negru // Starea de sănătate a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md