18:00:13 19.05.2024
Stiri

Voronin nu se poate ține de cuvânt: A revenit în „Parlamentul limbii române” și a promis, pe SILABE, să se răfuiască cu UNIONIȘTII, funcționarii cu dubla cetățenie, dar și cu șefii statelor UE, pe care i-a numit promotori ai RĂZBOIULUI

Actualitate 13.04.2023 12:04 Vizualizări4905 Autor: Ziarul National
Voronin nu se poate ține de cuvânt: A revenit în „Parlamentul limbii române” și a promis, pe SILABE, să se răfuiască cu UNIONIȘTII, funcționarii cu dubla cetățenie, dar și cu șefii statelor UE, pe care i-a numit promotori ai RĂZBOIULUI


Comunistul Vladimir Voronin s-a răzgândit să mai boicoteze ședințele Parlamentului, după ce în luna martie a promis solemn că nu va mai călca în Legislativ, până Curtea Constituțională (CCM) nu va declara neconstituționale prevederile prin care „limba moldovenească” a fost înlocuită în toată legislația națională, inclusiv în Constituție, cu limba română. Comunistul s-a prezentat la ședința de astăzi a Parlamentului și a silabisit o declarație prin care își anunță întoarcerea la muncă.

„După ce majoritatea a comis un act mișelesc asupra Constituției noastre, asupra istoriei și neamului, au schimbat ilegal denumirii limbii noastre materne, eu am declarat că voi boicota ședințele Parlamentului până CCM va lua o decizie definitivă în acest sens. Este evident faptul că CCM este acaparată de către președinte și PAS. Astfel, va fi tergiversată examinarea acestei crime, iar verdictul, cu un grad mare de probabilitate, va fi motivat politic și va coincide cu poziția antipopulară, antistatală și antinațională ale autorităților actuale”, a spus Voronin.

Potrivit comunistului, situația din republică este într-un „punct critic” și dânsul nu poate sta departe de Parlament.

„Apelurile obraznice ale autorităților de a abandona neutralitatea, politica externă independentă, principiul democrației și pluralismului… Toate acestea vor duce direct la pierderea statalității R. Moldova. Aducerea forțată a funcționarilor publici în Piața Marii Adunări Naționale are ca scop distragerea atenției de la eșecurile social-economice ale puterii, începerea lichidării R. Moldova ca stat independent și suveran. Totodată, întâlnirea planificată de 1 iunie (Reuniunea Comunității Politice Europene, la care sunt așteptați 47 de șefi de state și de guverne, precum și conducători ai UE - n.r.) a promotorilor războiului și antrenarea republicii noastre pașnice în ostilități este, de asemenea, un element al planurilor lichidatorilor de a distruge republica sub pretextul aprofundării integrării europene. Toate acestea impun acțiuni ferme de rezistență. Astfel, trebuie să-mi folosesc experiența mea de politician și om de stat pentru a organiza o opoziție eficientă față de activitățile distructive ale majorității”, a adăugat Voronin.

Fostul președinte promite că revine în Parlament pentru a promova mai multe proiecte de lege.

„În viitorul apropiat, voi iniția elaborarea unui proiect de lege privind lustrația, care va viza perioada statului confiscat. Persoanele care s-au pătat prin activitatea lor în funcții publice în cele 14 guverne, începând cu 2009, nu au dreptul moral să ocupe funcții publice astăzi. Cred că partidele politice care pledează pentru lichidarea R. Moldova trebuie interzise prin lege, iar pedeapsa pentru unionism să fie introdusă în Codul Penal. Intenționez să propun introducerea interdicției legale a dublei cetățenii pentru primele persoane în stat, președinte, spicher, premier, deputați, miniștri, precum și pentru șefii structurilor de aplicare a legii. Toate acestea necesită prezența mea personală la toate sesiunile parlamentare. De aceea sunt astăzi prezent la ședința Parlamentului, ca să-mi onorez aceste promisiuni”, și-a explicat întoarcerea la serviciu comunistul Voronin.


Stiri relevante
19.05.2024 10:33 548 Matrioșka din cutia chinezească
Top stiri
19.05.2024 10:33 522 Matrioșka din cutia chinezească

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md