12:17:54 27.10.2021
Stiri

Voronin a EXPLICAT ce-și dorește de la PLDM, PD și PL

Politică 24.12.2014 12:13 Vizualizări2490 Autor: Ziarul National
Voronin a EXPLICAT ce-și dorește de la PLDM, PD și PL


Liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, a infirmat zvonurile că se pregătește o coaliție dintre PLDM-PCRM-PD, așa cum a lăsat să se înțeleagă liberalul Mihai Ghimpu, dar în același timp este dispus să colaboreze cu cele trei formațiuni proeuropene. Totuși, acesta pune anumite condiții.

„Noi am anunțat că suntem disponibili de a colabora cu cele trei partide proeuropene, doar că nimeni nu ne-a contactat. Probabil, nu au timp pentru asta. Vedem că nu se pot înțelege între ei”, a declarat Voronin pentru Moldova 1.

Potrivit lui Voronin, colaborarea dintre PCRM și cele trei partide proeuropene ar fi posibilă doar dacă formațiunea sa ar fi la conducerea organelor de control. „Vreau să clarific ceva. Noi nu ne dorim portofolii în Guvern, nu vrem să participăm la actul guvernării. Noi ne dorim ca cele trei partide să procedeze la fel cum am făcut noi în 2005. Adică, să fie cedate PCRM-ului organele de control. E vorba de Curtea de Conturi, Consiliul Coordonator al Audiovizualului, Centrul Național Anticorupție. Bineînțeles că ne dorim să avem și un vicepreședinte de Parlament”, a specificat Vladimir Voronin.

Doar în așa condiții PCRM-ul ar fi dispus să participe la alegerea șefului statului, dar fără a fi modificată Constituția, mai spune Voronin. „Noi suntem împotrivă ca șeful statului să fie ales de popor sau cu votul a 51 de parlamentari”, a menționat fostul președinte al R. Moldova. Acesta nu ar spune nu, dacă majoritatea parlamentară l-ar propune pentru un al treilea mandat de președinte. „Eu aveam un rating de 70% atunci când am plecat din funcția de președinte. Actualul președinte are un rating de 2-3 procente”, a comparat comunistul.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Mihai 24.12.2014 13:47

Atunci sa se stabileasca o intelegere prin care sa se ajunga la un compromis. Vrem ori nu, dar o colborare cu cei din PCRM este necesara.

Andrei 24.12.2014 14:15

Daca pina cind si Voronin deja refuza la extremism pentru interesul statului si e predispus la Dialog, nu inteleg Ghimpu ce asteapta?

Factor X 24.12.2014 14:28

Cerintele lui Voronin nu sunt prea amri. Un vicepresedinte de Parlament si 3 institutii de stat NEguvenramentale cred ca s-ar putea acorda PCRMului in schimbul unei declaratii semnate public precum ca in 2016 comunistii vor vota un nou sef de stat propus de cele 3 partide pro UE: PD, PLDM si PL.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.10.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șantajul și bluful G...

22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md