21:53:39 06.12.2022
Stiri

Vladimir Voronin și cuscrul fiului său, ținta unor INVESTIGAȚII jurnalistice în Azerbaidjan

Politică 22.01.2014 11:45 Vizualizări5881 Autor: Mariana Rață
Vladimir Voronin și cuscrul fiului său, ținta unor INVESTIGAȚII jurnalistice în Azerbaidjan


Cuscrul fiului liderului Partidului Comuniștilor Vladimir Voronin, Musa Pənahov, viceministru al Transporturilor din Azerbaidjan, a ajuns în vizorul presei într-un scandal legat de activitatea companiei de telefonie mobilă „Azercell”.

Mai multe portaluri de știri azere scriu că, la sfârșitul anului trecut, compania „Telia Sonera”, fondatoarea operatorilor de telefonie mobilă „Moldcell” și „Azercell”, ar fi efectuat un audit în companiile sale din zona Euroasiatică care a constatat existența mai multor nereguli și acte de corupție în unele dintre aceste rețele de telefonie mobilă.

Deși rezultatele auditului efectuat de „Norton Rose Fulbright” încă nu au fost făcute publice, în presă s-au strecurat informații precum că o parte din încălcările depistate la „Azercell” ar fi fost acoperite de viceministrul azer al Transportului, Musa Pənahov.

Presa face referire și la președintele comuniștilor Vladimir Voronin, precizând în context că acesta s-ar afla în relații bune cu actualul director al companiei „Azercell”, Chiril Gaburici, în trecut director al companiei „Moldcell”. Precizăm că Gaburici a devenit director al „Azercell” în vara lui 2012.

Compania „Azercell” respinge toate acuzațiile care i se aduc. Cu toate acestea, la sfârșitul anului trecut, mai mulți manageri din cadrul companiei, asupra cărora planau suspiciuni de corupție, au fost concediați.

Despre unul dintre cei demiși presa a scris că ar fi fost intermediarul dintre operatorul de telefonie mobilă și demnitarii de stat. Acesta ar fi mituit persoane cu funcții de răspundere pentru a oferi locuri mai bune pentru amplasarea antenelor. De asemenea, acesta este acuzat că ar fi transmis unor persoane descifrări ale convorbirilor telefonice dintre unii demnitari sau businessmani.

Amintim că nepoata lui Vladimir Voronin, Ecaterina, fiica lui Oleg Voronin, s-a căsătorit în iunie 2011 cu fiul viceministrului Transporturilor din Azerbaidjan.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.12.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simion vrea să placă...

02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md