00:29:12 15.06.2024
Stiri

Voronin, mesaj ÎMPĂCIUITOR în Parlamentul R. Moldova: „Vreau să REUȘIȚI”

Actualitate 29.07.2021 10:40 Vizualizări3834 Autor: Ziarul National
Voronin, mesaj ÎMPĂCIUITOR în Parlamentul R. Moldova: „Vreau să REUȘIȚI”


Liderul comuniștilor Vladimir Voronin a avut un discurs împăciuitor în Parlamentul R. Moldova, înainte ca deputații să aleagă președintele și vicepreședinții Legislativului. Fostul președinte al R. Moldova își dorește ca majoritatea absolută a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) să nu clacheze, dar să reușească să facă viața moldovenilor mai bună.

„Cu toții suntem slujitorii poporului, deoarece speranțele cetățenilor, indiferent pentru cine au votat, sunt aceleași. După 12 ani de experimente, R. Moldova se află în pragul unei catastrofe. În primul rând, e vorba de o catastrofă demografică. Chiar în acest moment, un grup de moldoveni pleacă din R. Moldova, poate pentru totdeauna. Noi, la fel ca și dvs., cei din majoritatea parlamentară, am fost aleși de același popor. Oamenii ne-au ales ca să muncim și să le hotărâm problemele lor. Ne-au ales ca să muncim, dar să nu ne aruncăm într-o luptă fără reguli. Oamenii s-au săturat de lupte, oamenii așteaptă vești bune”, a spus Voronin de la tribuna Parlamentului.

Potrivit lui Voronin, atât Blocul „Comuniștilor și Socialiștilor”, cât și PAS au divizat societatea în campania electorală.

„Alegerile s-au încheiat și suntem obligați să unim societatea. Trebuie să oprim stupidul război politic. Eu am spus anterior că îmi doresc o majoritate parlamentară formată din 101 de deputați, mai ales că am rămas aici o mână de oameni. Să nu înțelegeți că ne dorim să fim aliații dvs. Nici voi nu doriți să fim aliații voștri, deoarece aveți majoritate absolută. Totuși, noi trebuie să găsim puncte care ne unesc. Vreau să reușiți. Atât noi, cât și dvs. am fost aleși de același popor și nu contează cine va face viața oamenilor mai bună. Într-un ceas bun”, a precizat Voronin.

În același timp, Voronin a ținut să sublinieze că e nevoie de o nouă Constituției, deoarece actuala Lege Supremă, pe parcursul ultimilor ani, a fost modificată de 22 de ori.

„S-a produs un act de violență asupra Constituției. Aceasta a fost transformată în servitoarea puterii. Eu am fost ultimul președinte legitim al R. Moldova”, a spus Voronin.

Comunistul a mai anunțat că fracțiunea parlamentară pe care o reprezintă nu va vota proiecte „care vor înrăutăți viața cetățenilor”, nici chiar dacă acestea „vor fi cerute de organizații internaționale”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md