01:14:46 06.08.2020
 
Stiri

Vlad Filat NU acceptă să fie ELIBERAT prin „soluții politice”: „Grațierea înseamnă recunoașterea vinovăției, or Vlad Filat a pledat și pledează nevinovat”

Politică 20.06.2019 19:08 Vizualizări4752 Autor: Ziarul National
Vlad Filat NU acceptă să fie ELIBERAT prin „soluții politice”: „Grațierea înseamnă recunoașterea vinovăției, or Vlad Filat a pledat și pledează nevinovat”


Fostul premier Vlad Filat susține că nu acceptă să fie eliberat prin oricare „soluții politice”, ci vrea să aibă parte de o justiție corectă, ca să-și demonstreze nevinovăția. Astfel, Filat îndeamnă să fie încetate speculațiile potrivit cărora ar urma să fie grațiat.

„În spațiul public au existat, iar în ultima perioadă mai accentuat se speculează pe o posibilă „soluție politică” privind eliberarea domnului Vlad Filat din detenție, inclusiv prin grațiere. Cei care vorbesc despre grațiere ar trebui să știe că la baza ei trebuie să fie cererea persoanei care urmează să fie grațiată și recunoașterea vinovăției”, menționează apărătorului fostului premier, Victor Munteanu.

Citește și: INTERVIU // Avocatul Victor Munteanu: „Vlad Filat a fost absolut ilegal privat de libertate pentru 9 ani”

Potrivit acestuia, Vlad Filat nu se așteaptă la „soluții politice” pentru a-l pune în libertate. „Domnul Filat și-a exprimat poziția principială că nu va accepta să fie eliberat prin oricare „soluții politice”, orice speculații la această temă, inclusiv posibila grațiere, rămân a fi simple speculații. Or, Vlad Filat a pledat și pledează nevinovat și îndeamnă clasa politică să găsească soluții care ar pune fundamentul unei justiții corecte, echitabile și imparțiale, cu judecători și procurori onești și liberi de oricare presiune politică, în care persoanele să beneficieze de procese de judecată în care să fie respectate ireproșabil normele legale și jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului.

Având în vedere că recent anumiți actori politici au făcut referință la condițiile de detenție și presupusele agresiuni fizice în detenția sa, domnul Filat cere expres să se înceteze orice speculații la acest capitol și să nu se promoveze neadevăruri, pentru că acestea aduc prejudicii morale părinților, copiilor și apropiaților săi. Solicitarea domnului Vlad Filat este să nu fie folosit numele său în realizarea anumitor scopuri”, subliniază avocatul.

Sursa citată a mai adăugat Vlad Filat și apărarea sa au toată capacitatea de a se apăra și comunica despre problemele cu care se confruntă. „Înțelegem că sunt oameni sinceri care vor să ajute, doar că toți trebuie să înțeleagă și să conștientizeze că singurul ajutor pentru domnul Vlad Filat este o justiție funcțională, în cadrul căreia dumnealui să-și facă dreptate. Credem că același lucru îl așteaptă și toți cetățenii R. Moldova”, a conchis Munteanu.

De menționat că Vlad Filat a fost condamnat în 2016 la 9 ani de închisoare pentru trafic de influență și corupere pasivă. Actualmente, fostul premier este judecat în al doilea dosar - spălare de bani în proporții deosebit de mari. Acesta pledează nevinovat în ambele dosare, iar CEDO urmează să se expună în privința primului proces de judecată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

27.07.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Duelul Tănase-Boțan:...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md