12:07:55 02.04.2020
 
Stiri

VIDEO // Spicherul Candu a explicat de ce a AMÂNAT în ultimul moment VOTUL pentru proiectul de lege de modificare a Constituției

Politică 12.10.2018 16:01 Vizualizări1553 Autor: Ziarul National
VIDEO // Spicherul Candu a explicat de ce a AMÂNAT în ultimul moment VOTUL pentru proiectul de lege de modificare a Constituției captură privesc.eu


Președintele Parlamentului, Andrian Candu, spune că e dezamăgit de faptul că există atât de multă „frustrare și supărare” în rândul deputaților și speră că până săptămâna viitoare parlamentarii vor înțelege că e vorba de „un moment unic”, când în Constituție poate fi introdusă sintagma „integrare europeană”.

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi în plenul Parlamentului nu ar fi trebuit să se întâmple. Am crezut sincer că unii colegi vor înțelege cât de important e să avem scris în Constituție că singurul vector de dezvoltare a R. Moldova este integrarea europeană. Am sperat că vor fi lăsate la o parte supărările și frustrările, iar fiecare dintre noi, indiferent de culoarea politică, va opta pentru integrarea europeană ca o cale ireversibilă pentru R. Moldova”, a declarat Candu, după ce a amânat votul în Parlament la acest proiect de lege, dezbătut timp de două ore astăzi în Parlament.

Democratul speră, totuși, că „în ceasul al 12-lea” unii deputați vor înțelege că e vorba de un „moment unic” și că trebuie de introdusă sintagma „integrare europeană” în Constituție. „În speranța că există posibilitatea de a convinge sau ca unii colegi să se convingă că trăim, poate, un moment unic în care avem șansa să modificăm Constituția, am solicitat plenului Parlamentului amânarea votului”.

Astfel, deputații vor fi nevoiți să-și spună ultimul cuvânt în această problemă săptămâna viitoare. „Doar o săptămână mai avem timp. Doar o săptămâna mai avem pentru a găsi un compromis, să înțelegem importanța momentului. Chiar trăiesc un sentiment de dezamăgire, după ce am văzut că frustrările și lupta politică a fost pusă mai presus de interesele R. Moldova”, a conchis acesta.

De menționat că fracțiunile PSRM, PCRM, PL și PLDM au anunțat că nu vor susține modificările propuse de PD. Argumentele acestor fracțiuni le puteți citi AICI.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Dan 12.10.2018 16:24

Votează domnule modificarea articolului 13!Oare nu ți-e scârbă să mai susții limba moldovenească?!

Ciocana 12.10.2018 16:34

Câtă ipocrizie şi nesimţire la trepăduşii din PD! Ei vor să introducă sintagma "integrare europeană" în Constituţie, lăsând acolo cea mai ruşinoasă şi mincinoasă sintagmă "limba moldovenească". Cu asemenea porcării nu ai ce căuta în UE. Sper ca deputaţii PLDM, PL şi unii neafiliaţi să nu voteze propunerea PD fără introducerea sintagmei "limba română" în locul celei neadevărate. Ajunge să ne prezentăm drept nişte laşi şi idioţi.

Nadejda 12.10.2018 17:46

Scopul cel mai important al Moldovei e integrarea în UE, iar acestă sintagmă este o nevoie pentru RM să-și îndeplinească scopul cel mai important. Însă nu toți deputații au așa competențe de a gândi și a face ceva pentru viitorul statului, și acuma s-au dat de gol cei care sunt AntiUE

Cornel 12.10.2018 18:22

Toti cetatenii isi doresc o cale europeana , mai ales pentru copii sai , care vor avea un viitor mai bun , odata ce vom adera la UE! Speram ca totusi aceasta sintagma va fi introdusa in Constitutie , datorita votului tuturor deputatilor din Parlament, la finele saptaminii viitoare!

Serafim 12.10.2018 19:13

Asa naiba sai ea de pro europeni si unionisti , cind au vrut sa ajunga in parlament si au vrut votul nostru prin pro ue sau promovat si neua cinvins dar cind sa acorde un vot pentru noi slabo, sa vedeti su9997ka cum nu veti ajunge in viitorul parrlament!

Polilogu 12.10.2018 22:01

Acum e momentul decisiv ca sintagma „integrarea europeană” , dar și modificarea articoluliui 13 din CONSTITUTIE sa fie puse ABSOLUT PE ACELASI PLAN ! Alt moment favorabil nu mai poate apărea poate nici peste 100 de ani ! Cine a încurcat borcanele acum 28 de ani , fie in EST, fie in VEST are responsabilitatea sa le si ...rezolve ! ADEVARUL RE ÎNTREGIRII ROMANIEI TREBUIE SPUS CU ORICE PRET !! NICIUN PAS INAPOI !!

Ion 13.10.2018 11:21

Faceti referendum si intrebati Poporul daca doreste sau nu in EuroJopa pederasta!

Mihai 13.10.2018 18:35

Avem Acord de Asociere cu UE,unde este stipulat tot ce e necesar pentru a promova integrarea europeana.De ce PD nu indeplineste prevederile acordului? Pentru ca sunt niste manipulatori si mincinosi! Nu e nevoie de introdus in Constitutie aceasta sintagma pentru a putea promova integrarea europeana,daca s-ar dori cu adevarat acest lucru!PD de fapt saboteaza integrarea europeana,prin actiunile intreprinse!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

23.03.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // La plecarea lui Petr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md