12:10:24 19.09.2018
 
Stiri

VIDEO // Premierul Filip către comisarul european Corina Creţu: „Noi nu avem planul A sau B. Există doar unul - Uniunea Europeană”

Politică 17.05.2018 14:10 Vizualizări1466 Autor: Ziarul National
VIDEO // Premierul Filip către comisarul european Corina Creţu: „Noi nu avem planul A sau B. Există doar unul - Uniunea Europeană”

Premierul Pavel Filip a asigurat-o pe Corina Crețu, comisarul european pentru Politici Regionale aflat în vizită la Chișinău, că R. Moldova este decisă să realizeze reformele asumate pe calea integrării europene.

„Noi nu avem planul A sau B. Există doar unul - Uniunea Europeană. Integrarea europeană a R. Moldova, acesta este obiectivul nostru de bază”, a declarat astăzi Pavel Filip, într-o conferință de presă susținută împreună cu oficialul european.

Filip a adăugat că statulul R. Moldova de observator la Uniunea Economică Euroasiatică (UEE), „obținut de președintele Dodon”, nu are nicio putere juridică pentru republica noastră, care este una parlamentară.

Premierul a enumerat mai multe proiecte regionale realizate cu sprijinul Uniunii Europene în R. Moldova, printre care construcția de rețele de apă și canalizare de care beneficiază peste 200 de mii de cetățeni, proiecte în domeniul eficienței energetice a zeci de instituții publice, de reabilitare a drumurilor regionale şi locale, de gestionare a deşeurilor solideparticiparea la Strategia UE pentru regiunea Dunării alături de alte 13 state europene etc.

„În urma implementării acestora, peste 200 de mii de cetățeni din 22 de localități vor beneficia de apeducte nou construite sau reabilitate. De asemenea, zeci de clădiri publice vor beneficia de proiecte de eficiență energetică. Acestea sunt beneficii foarte clare ale cooperării cu UE, beneficii care sunt resimțite nemijlocit de către cetățeni”, a precizat prim-ministrul.

Comisarul european, Corina Crețu, a declarat la rândul său că pașii de reformă făcuți de R. Moldova „sunt văzuți la Bruxelles” și a îndemnat guvernarea de la Chișinău să continue să dezvolte economia, să creeze noi locuri de muncă, să reformeze justiția etc.

Potrivit Corinei Crețu, UE va acorda sprijin pentru interconexiunea energetică dintre R. Moldova și România și pentru eliminarea disparităților economice și sociale dintre diferite regiuni ale R. Moldova, menționând că jumătate din PIB-ul R. Moldova și din populația care muncește provin din Chișinău. Astfel, UE urmărește să creeze condiții mai bune în diverse regiuni ale R. Moldova, afectată de „exodul creierelor”, pentru a oferi tinerilor motive să vrea să rămână acasă. Acum, UE desfășoară două proiecte-pilot în acest sens la Cahul și Ungheni.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Ilie 17.05.2018 14:36

Nu vad sensul acestui Plan - UE, deoarece am vazut tot mai mult ca Maia si Nastase pun piedici guvernarii si cursului pro-european, asa ca nustiu cit timp guvernarea va rezista presiunilor venite din interior, chiar daca este sprijinita de UE.

Artur 17.05.2018 14:49

Este foarte important ca Moldova să continuie cursul dezvoltării, adică cursul european al țării, exită pericolul ca Dodon și ceilalți care au protestat la braț să facă coalișie iar astfel adio cursul european al Moldovei, adio relațiilor dintr-e Moldova și SUA.

Anatolie 18.05.2018 13:57

Guvernul Filip a reusit foarte multe sa faca la capitolul de integrare europeana, un lucru de baza este ca aceasta conceptie sa continue, si cei din opozitia pro rusa de alde Dodon,Usatii, Maia cu Nastase ce sustin ca sunt pro europeni dar au luat parte la protestele organizate de Dodon sa nu puie piedici in roate cursului pro european.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.09.2018 09:20 Nicolae Negru De ce îl plagiază Plahotniuc pe Dodon?

15.09.2018 09:01 Ziarul National ANALIZĂ // Trump schimbă lumea! Motiv...

14.09.2018 09:20 Nicolae Negru Să vorbim la Berlin despre reUnire

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md