14:16:41 25.06.2024
Stiri

VIDEO // PD acuză guvernarea „ACUM” – PSRM că bagă mâna în buzunarele oamenilor: „Nu găsesc explicații logice și SĂNĂTOASE de ce această guvernare face asta”

Economie 24.07.2019 11:09 Vizualizări1777 Autor: Ziarul National
VIDEO // PD acuză guvernarea „ACUM” – PSRM că bagă mâna în buzunarele oamenilor: „Nu găsesc explicații logice și SĂNĂTOASE de ce această guvernare face asta” captură privesc.eu


Reprezentanții Partidului Democrat (PD) se arată „revoltați” de felul în care guvernarea „ACUM” – PSRM vrea să acumuleze mai mulți bani la buget. Majorarea impozitelor și taxelor, anularea tichetele de masă și dublarea TVA-ului pentru industria HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele), de la 10% la 20%, înseamnă a băga mâna în buzunarele oamenilor, a declarat astăzi deputatul democrat Vlad Cebotari.

Potrivit lui Cebotari, industria HoReCa avea nevoie să treacă de la „negru” în „alb”, iar din acest motiv guvernarea PD a micșorat până la 10% TVA-ul. „Avem peste 30 000 de oameni antrenați în această industrie, care ar putea rămâne fără serviciu. Aceștia oameni, inclusiv mici afaceriști care și-au deschis o pensiune, un mic restaurant, cafenea au opțiunea să-și închidă afacerea, să lucreze la negru sau să plece peste hotare. În România, stat membru UE, taxele pentru HoReCa sunt de 9% și 5%. La noi este în formare această industrie și nu poate fi vorba de taxe de 20%, așa cum vrea actuala guvernare. Nu știu cu cine a discutat ministra Finanțelor, Natalia Gavriliță, dar oamenii din industria aceasta ne-au spus că nu au fost consultări”, a declarat Cebotari.

CITIȚI și Deficitul bugetar pentru anul 2019, acoperit cu bani din UE și un împrumut din România: „Legea salarizării care a fost adoptată în grabă la finele anului trecut ne va costa cu peste un miliard de lei mai mult decât a fost planificat”

Acesta s-a referit și la intenția de a anula tichetele de masă. „Circa 50 000 de oameni beneficiază de tichete de masă, iar statul nu a avut deloc de pierdut de pe urma implementării acestora. Anulând tichetele de masă, guvernarea se bagă în buzunarele oamenilor. Fără acest stimulent, unii agenți economici vor trebui să reducă locurile de muncă. Asta doare cel mai mult. Apare și aici întrebarea cu cine s-a consultat doamna ministră a Finanțelor”.

Democratul a spus că formațiunea sa parcă ar fi avantajată de aceste măsuri nepopulare ale guvernării, însă nu este așa. „Totuși, vedem că aceste proiecte vor să fie trecute repede, atunci când oamenii sunt în vacanță. Nu găsesc explicații logice și sănătoase de ce această guvernare nu găsește bani la buget și recurge la astfel de măsuri. Oamenii au avut o speranță cu această guvernare. Pe noi ne avantajează, dar au de pierdut oamenii. Nicio guvernare nu a lăsat atâția bani la buget după plecarea în opoziție. De asemenea, încasările la buget trebuiau să crească. Că doamna ministră nu știe să colecteze bani la buget…Sper că se vor trezi și aceste decizii prostești nu vor fi luate”, a adăugat Cebotari.

Sursa citată a făcut un apel și la partenerii de dezvoltare ai R. Moldova. „Unde sunteți, stimați parteneri de dezvoltare ai R. Moldova? Noi, guvernarea PD, discutam câte jumătate de an un proiect de lege până a fi aprobat, dar acum se votează proiecte apărute peste noapte. Asta înseamnă democrație, pentru asta s-a luptat? Sper că va fi încetat acest spirit revanșard față de guvernarea PD. Cel mai grav că nu se luptă cu politicile PD, dar cu cetățenii”, a conchis Vlad Cebotari.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md