15:52:56 25.06.2024
Stiri

Lecție de DEMNITATE oferită de Maia Sandu. Mihai Ghimpu: „Nota ZECE pentru asta. De ce să mergi să te pui în GENUNCHI în fața lui Putin? Am avut prețuri bune că a stat în genunchi Dodon? Nu, au fost mai mari decât la cei care au stat în picioare”

Actualitate 22.09.2022 17:10 Vizualizări28174 Autor: Ziarul National
Lecție de DEMNITATE oferită de Maia Sandu. Mihai Ghimpu: „Nota ZECE pentru asta. De ce să mergi să te pui în GENUNCHI în fața lui Putin? Am avut prețuri bune că a stat în genunchi Dodon? Nu, au fost mai mari decât la cei care au stat în picioare” stiri.md


Ex-președintele interimar al R. Moldova, Mihai Ghimpu, apreciază faptul că Maia Sandu a decis să nu meargă la Moscova să stea în genunchi în fața lui Vladimir Putin pentru a cerși un preț mai mic pentru gaze. Indiferent cine ar fi mers la Kremlin, prețul era același, deoarece „rușii niciodată nu dau nimic, ei doar iau”, crede Ghimpu.

Ghimpu susține că în multe chestiuni nu este de acord cu Maia Sandu, dar președinta a oferit o lecție de demnitate atunci când a preferat să nu stea în genunchi în fața lui Putin.

Citește și: Adevărul despre „prețul bun” la gaze, pe care l-ar fi obținut Igor Dodon la întâlnirile cu Putin. Natalia Gavrilița: „R. Moldova tot timpul a plătit Rusiei prețul de piață la gaze. Când prețul era 80 de dolari, noi plăteam 300 de dolari...”

„Aici Maia Sandu are nota zece. Când e de criticat, critic, dar la acest capitol merită nota zece. De ce să mergi să te pui în genunchi în fața lui Putin? Am avut prețuri bune că a stat în genunchi Dodon și ceilalți? Nu e adevărat că atunci când era Dodon președinte prețurile erau mai bune. În comparație cu alții, Țările Baltice, de exemplu, am avut prețuri mai mari. Noi am avut prețuri mai mari decât cei care au stat în picioare… iar noi ne-am pus în genunchi. Asta nu e soluție”, a declarat Mihai Ghimpu, în cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV.

Fostul președinte interimar a subliniat că rușii nu sunt dispuși să ajute R. Moldova și nu vor fi niciodată.

„Soluția ar fi fost ca noi să ne unim cu România și prin această unire să ne conectăm la gazoductul european, la rețelele energetice europene și la civilizația europeană. Indiferent cine ar merge la Moscova, prețul nu va fi schimbat. Rușii niciodată nu dau, ei doar iau. Să-mi oferiți doar un exemplu când au dat ei cuiva ceva… Aici Maia Sandu a procedat corect. E adevărat că la început (când a pornit războiul din Ucraina n.r.) a mai șovăit, se temea să spună ceva despre război… Eu înțeleg că se temea, că e singură… Dar ușor, ușor a intrat pe cărărușă și e totul bine. Problema acum e clară: cursul european până facem unirea”, a conchis Ghimpu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md