05:25:10 30.05.2023
Stiri

Premierul Gavrilița anunță noi REMANIERI guvernamentale. Cine ar trebui să fie următorul MINISTRU destituit: „Cu cât mai mult se întârzie, cu atât mai mult are de suferit actul de guvernare, vectorul european și prim-ministra”

Actualitate 09.09.2022 10:30 Vizualizări1563 Autor: Ziarul National
Premierul Gavrilița anunță noi REMANIERI guvernamentale. Cine ar trebui să fie următorul MINISTRU destituit: „Cu cât mai mult se întârzie, cu atât mai mult are de suferit actul de guvernare, vectorul european și prim-ministra”


Guvernul condus de Natalia Gavrilița are nevoie de mai multe remanieri, iar acestea ar trebui să se întâmple cât mai rapid, consideră fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandr Slusari. Primul pe listă, în opinia sa, ar trebui să fie ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, la adresa căruia prim-ministra a formulat, în cadrul ședinței Guvernului de miercuri, mai multe reproșuri. Și Natalia Gavrilița a recunoscut că e nevoie de forțe noi în Cabinetul său, iar până la finele lunii septembrie vom asista la noi remanieri guvernamentale.

„Ne-am propus până la sfârșitul lunii septembrie să facem concluziile și să mergem cu o nouă componență, actualizată, în perioada de iarnă”, a declarat aseară prim-ministra Gavrilița, în cadrul unei emisiuni televizate.

Citește și: Un ministru CRITICAT DUR de prim-ministra Gavrilița a DEMISIONAT

La rândul său, Alexandr Slusari menționează că trebuie de luat decizii hotărâte în privința unor miniștri care nu au făcut față timp de un an.

„Guvernul are nevoie și de alte remanieri. Pentru mine este cert că mai departe lucrurile nu pot să meargă așa. E nevoie de remanieri la mai multe ministere. Cu cât mai mult se întârzie, cu atât mai mult are de suferit actul de guvernare, vectorul european și personal doamna Gavrilița. În primul rând e vorba de remanieri la Ministerul Economiei. Vizavi de remanieri la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare nu mă pot expune. Au trecut abia două luni (ministrul Vladimir Bolea a preluat conducerea ministerului, după ce Viorel Gherciu a fost demis acum dpuă luni n.r.). Avem viziuni diferite ( cu Vladimir Bolea n.r.), dar cred că mai este loc de dialog. Avem câțiva miniștri care, evident, nu se descurcă în funcțiile pe care le dețin, mai ales în această perioadă cu multiple crize”, a declarat Slusari joi-seară la un alt post de televiziune.

Analistului politic, Anatol Țăranu, a declarat la aceeași emisiune că reproșurile Nataliei Gavrilița la adresa ministrei Mediului, Iuliana Cantaragiu, au fost justificate. „Am memorizat-o pe doamna ministru prin maniera ei dezastruoasă de a comunica. Asta în condițiile în care actualului Guvern i se aduc reproșuri, după mine, absolut întemeiate cu privire la calitatea comunicării”, a precizat Țăranu.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Vasile Grădinaru, a recunoscut că așteptările cetățenilor sunt foarte mari, dar a adăugat că lucrurile nu se pot întâmpla peste noapte. „Oamenii vor ca lucrurile să se întâmple mai repede și să le comunicăm despre ceea ce noi facem. Timp de 30 de ani cetățenii R. Moldova au așteptat schimbări și acum vor ca lucrurile să se întâmple foarte rapid. Uneori aceste cerințe sunt exagerate, iar Executivul și Parlamentul trebuie să țină pasul cu aceste așteptări, dat fiind faptul că am fost angajați de cetățeni”, a punctat Grădinaru.

Citește și: Doi foști PREMIERI insistă pe REMANIEREA Guvernului Gavrilița. Ion Sturza crede că „arogantul” Sergiu Gaibu trebuie să fie PRIMUL pe listă: „Le-a lăsat un gust foarte amar oamenilor care au comunicat cu el”

De menționat că prim-ministra Natalia Gavrilița a criticat, în cadrul ședinței Guvernului de miercuri, 7 septembrie, activitatea unor miniștri, inclusiv a Iulianei Cantaragiu și a lui Sergiu Gaibu. După 24 de ore, ministra Mediului a anunțat că demisionează. Iuliana Cantaragiu este al treilea membru al Guvernului Gavrilița demis în ultimul an. Toamna trecută a fost schimbat vicepremierul pentru Reintegrare, Vladislav Kulminski, iar acum două luni a fost demis ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md