21:39:56 07.08.2020
 
Stiri

VIDEO // „Natalia Morari mă roagă să NU o semnez”: În ziua în care UE a decis să aloce R. Moldova 30 de MILIOANE de euro, Dodon se gândește dacă să mai promulge legea care reprezintă o condiționalitate pentru debursarea acestei sume

Actualitate 10.07.2020 14:33 Vizualizări2628 Autor: Ziarul National
VIDEO // „Natalia Morari mă roagă să NU o semnez”: În ziua în care UE a decis să aloce R. Moldova 30 de MILIOANE de euro, Dodon se gândește dacă să mai promulge legea care reprezintă o condiționalitate pentru debursarea acestei sume YouTube


Uniunea Europeană a aprobat vineri, pe 10 iulie, acordarea a 30 de milioane de euro R. Moldova, bani care reprezintă cea de-a doua tranșă de asistență macro-financiară, dintre care 20 de milioane sunt alocate în calitate de împrumut și 10 milioane de euro - grant.

Banii ar urma să ajungă la Chișinău, după ce actualul Parlament a aprobat cu greu condiționalitățile solicitate, inclusiv Legea cu privire la organizațiile necomerciale.

„Este o decizie importantă care atestă progresul în realizarea reformelor de către autoritățile moldovenești, or condiționalitățile pe care le-a prevăzut Memorandumul privind asistența macrofinanciară semnat în 2017 prevăd un șir de reforme pe care urma să le realizeze Republica Moldova în contextul Acordului de Asociere. În același cadru se înscriu și cele opt acțiuni prioritare de reformă prezentate de UE în februarie curent, în îndeplinirea cărora s-a avansat considerabil și care au constituit parte a evaluării politice. Totodată, această decizie este importantă și în contextul dialogului cu UE a cărui dinamizare este o prioritate a politicii externe și care va impulsiona procesul de reforme pe plan intern, de preluare a standardelor europene și respectiv de dezvoltare a țării”, a salutat astăzi Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene decizia UE.

Citește și: Ion Chicu este de acord ca R. Moldova să rămână fără cele 30 de MILIOANE de euro, doar să nu fie votată legea ONG-urilor: „Cum zice RUSUL: Ne za kokie denghi. Sper că deputații, care țin la STATALITATEA noastră, nu vor vota”

Potrivit unui comunicat al ministerului de la Chișinău, „anunțul de astăzi este o expresie a faptului că Uniunea Europeană este alături de republica noastră și cetățenii săi în procesul de implementare a Acordului de Asociere și, respectiv, de avansare pe calea integrării europene”.

CITIȚI și Legea privind organizațiile necomerciale, amânată timp de doi ani, susținută cu 95 de voturi în Parlament

În ziua în care UE s-a arătat dispusă să trimită 30 de milioane de euro în R. Moldova, președintele Igor Dodon anunță că ar putea să nu promulge Legea cu privire la ONG-uri și că mai are la dispoziție o săptămână pentru a lua o decizie.

Citește și: Dodon este împotriva legii ONG-urilor și AMENINȚĂ cu ruperea ACORDULUI de coaliție cu PD. „Dacă printr-o minune această lege trece, asta înseamnă desfacerea Acordului de coaliție”

„Tv8, doamna Natalia Morari este nemulțumită de Legea cu privire la ONG-uri. Știți că au fost foarte multe discuții, eu am fost învinuit că nu vreau să aprob legea, că nu știu ce socialiștii... Iată, am scrisoarea de la doamna Natalia Morari, care mă roagă să nu promulg legea, s-o întorc în Parlament”, a declarat cu vădită satisfacție Igor Dodon în cadrul emisiunii sale de azi de pe rețelele de socializare.

Potrivit lui Dodon, Morari susține în scrisoarea pe care i-a expediat-o că această lege va afecta activitatea televiziunii sale pe timpul campaniei electorale, pentru că are statut de ONG.

CITIȚI și PD spune NU amendamentelor propuse de PSRM la proiectul de lege cu privire la ONG-uri: „Vom VOTA numai amendamentele discutate și convenite cu Reprezentanța UE la Chișinău”

„Legea a fost votată foarte dificil în Parlament de către majoritatea deputaților și ea a venit la președinte luni, cu patru zile în urmă. Eu am 15 zile la dispoziție să o promovez sau nu și până la sfărșitul săptămânii viitoare trebuie să iau o decizie - s-o semnez sau nu. Doamna Natalia Morari mă roagă să nu o semnez. Eu în genere eram împotriva acestei legi, dacă e să vorbim așa, sincer”, a declarat Dodon, adăugând că „ONG-urile nu trebuie să se ocupe cu politica”.

Solicitat să comenteze aceste declarații, unul dintre cei mai aprigi promotori ai legii respective, necesară pentru debursarea banilor europeni, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, ne-a spus că „nu crede că legea nu trebuie promulgată”, deși ar exista „unele probleme” contrare standardelor Comisiei de la Veneția care „trebuie rezolvate”. Litvinenco se referă la inderdicția impusă ONG-urilor prin noua lege de a presta servicii cu plată concurenților electorali în campanie.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


radu 10.07.2020 15:15

Dodon declara cu mandrie ca kgb-sta Natalia Morari i-l indeamna sa nu semneze legea.. Culmea cinismului.

Polilogu 10.07.2020 17:32

Toată lumea știe în RO că NATALIA MORARI e o statlistă comunistă notorie ! Numai dv nu știați ?

Aurel 10.07.2020 17:39

infiltrata kremlinului, Morari impreuna cu Dodon, au acelasi stapan.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md