17:42:41 21.04.2021
 
Stiri

Dodon este împotriva legii ONG-urilor și AMENINȚĂ cu ruperea ACORDULUI de coaliție cu PD. „Dacă printr-o minune această lege trece, asta înseamnă desfacerea Acordului de coaliție”

Actualitate 29.05.2020 11:03 Vizualizări4813 Autor: Ziarul National
Dodon este împotriva legii ONG-urilor și AMENINȚĂ cu ruperea ACORDULUI de coaliție cu PD. „Dacă printr-o minune această lege trece, asta înseamnă desfacerea Acordului de coaliție” Captură


Președintele Igor Dodon este împotriva adoptării proiectului de lege privind activitatea ONG-urilor, conform conceptului adoptat de Guvernul Pavel Filip în 2018. Șeful stratului afirmă că această lege nu ar fi în interesul R. Moldova și că ar transforma statul nostru în „republică bananieră”.

„Ce înseamnă această lege? ONG pot oferi servicii partidelor politice și pot primi finanțare de peste hotare. Ce înseamnă asta? Deschide cineva un ONG, cineva îi transferă câteva milioane de euro, apoi acest ONG, împreună cu partidul Maiei Sandu sau altul, începe o activitate electorală, politică. Asta înseamnă influența externă în viața politică a R. Moldova. Nu ne trebuie nouă finanțare de la UE cu așa condiții. Ne transformăm în țară bananieră? De asta în redacția actuală proiectul nu poate fi adoptat. PSRM nu va vota”, a declarat astăzi Dodon, în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

CITIȚI și Proiectul de lege cu privire la organizațiile necomerciale a trecut de Comisia juridică: „Nu putem vorbi despre îndeplinirea condiționalității față de UE”

Oficialul i-a amenințat voalat și pe partenerii de coaliție, care au promis că vor vota condiționalitățile impuse de UE, pentru a fi deblocată cea de-a două tranșă de 30 de milioane de euro din asistența macrofinanciară.

„Dacă partenerii de coaliție vor vota, atunci asta înseamnă că încalcă acordul semnat în luna martie. În acord e scris că votul trebuie convenit prin consens, că nu se votează împreună cu alte partide... Până acum totul a fost în ordine cu asta. Totuși, dacă această lege este votată printr-o minune, dar eu nu văd cum, asta înseamnă desfacerea acordului de coaliție sau că au mai fost cumpărați deputați.

În așa caz, eu, în calitate de președinte, nu voi promulga această lege. Cât poate fi prelungit acest ping-pong? Spicherul are la dispoziție 20 de zile pentru a trimite președintelui spre promulgare această lege, iar eu în 15 zile trebuie să iau o decizie. Eu nu voi semna și o voi remite Parlamentului R. Moldova spre reexaminare. Asta se poate prelungi peste două luni, cel puțin. Această lege nu va trece”, a conchis Dodon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce moldovenismul ...

16.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon, de la „kuliok...

13.04.2021 10:58 Ziarul National Alecu Reniță // Amintiri din viitor: ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova, după ce Curtea Constituțională a stabilit, pe 15 aprilie, circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md