07:16:04 14.06.2024
Stiri

VIDEO // Materiale sanitare în valoare de zeci de mii de euro, strânse în Cluj-Napoca pentru a ajuta spitalele raionale din Hâncești și Fălești în lupta cu COVID-19: „Celor din România le pasă de frații de peste Prut”

Actualitate 31.07.2020 12:54 Vizualizări1945 Autor: Ziarul National
VIDEO // Materiale sanitare în valoare de zeci de mii de euro, strânse în Cluj-Napoca pentru a ajuta spitalele raionale din Hâncești și Fălești în lupta cu COVID-19: „Celor din România le pasă de frații de peste Prut”


Spitalul raional din Hâncești, R. Moldova, va recepționa astăzi un lot de materiale sanitare și de igienă, ajutor din România pentru combaterea pandemiei de COVID-19. O parte dintre produse va ajunge și la Spitalul raional Fălești.

Produsele din România, în valoare de peste 27 000 de euro, au fost colectate de studenții basarabeni de la Universitățile din Cluj-Napoca, în cadrul Campaniei „Uniți pentru Moldova”, demarată în luna mai curent, susținută și de TVR Cluj și TVR Moldova.

Daniela Neagu, președintele Asociației Grupului de Inițiativă Basarabeană, a declarat că a rămas uimită de numărul mare de instituții publice, companii private și persoane fizice din România care au făcut donații pentru sistemul medical din R. Moldova.

„Ceea înseamnă că celor din România le pasă de frații de peste Prut”, a declarat Daniela Neagu.

CITIȚI și INTERVIU // Ana Guțu, secretar de stat în Guvernul de la București: „România a adus ceea ce are mai valoros – resursa umană. Vine și echipamentul cu medicamentele, în valoare de 3,5 milioane de euro, ajutor non-rambursabil și necondiționat”

Menționăm că în cadrul Campaniei „Uniți pentru Moldova” de la Cluj-Napoca au fost colectate 16 250 de măști de protecție, 250 de viziere, 3 100 de perechi de mănuși, 400 de litri de dezinfectant, pastile pentru ridicarea imunității etc.

De la începutul pandemiei, mai multe ajutoare pentru sistemul medical din R. Moldova au venit de peste Prut, fiind donate de mai mulți agenți economici.

CITIȚI și FOTO, VIDEO // IMAGINI cu DRONA: Ce era în cele 20 de CAMIOANE trimise de către România în R. Moldova

Cel mai mare lot, însă, în valoare de 3,5 milioane de euro, a fost trimis de către Guvernul de la București la începutul lunii mai, împreună cu o echipă de peste 50 de medici.


Stiri relevante
Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md