11:34:37 21.10.2021
Stiri

VIDEO // Cursă DIRECTĂ între Chișinău și America de Nord. Candidata Partidului „ȘOR” în circumscripția SUA-Canada promite LANSAREA unei curse transatlantice

Partide/Comunicate 13.02.2019 18:05 Vizualizări1076 Autor: Ziarul National
VIDEO // Cursă DIRECTĂ între Chișinău și America de Nord. Candidata Partidului „ȘOR” în circumscripția SUA-Canada promite LANSAREA unei curse transatlantice privesc.eu


Candidata Partidului Politic „ȘOR” în circumscripția uninominală 51 (SUA, Canada), Rodica Rusu, promite o cursă de avion directă, care ar lega R. Moldova de America de Nord și ar face mai simplă legătura dintre cei plecați peste Ocean și familiile care îi așteaptă acasă. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit candidatei, platforma sa electorală este bazată pe lucruri reale și nu pe utopii, ca în cazul unor contracandidați. „Eu vin cu un program concret și nu cu promisiuni utopice. Vin cu un șir de acțiune menite să aducă schimbări pentru oameni astăzi și nu în viitorul îndepărtat”, a menționat Rodica Rusu.

Tânăra politiciană a remarcat că peste 100 de mii de moldoveni locuiesc în SUA și Canada și nu au o cale directă de a ajunge acasă. Aceasta, care activează în domeniul aviatic, a precizat că a studiat problema respectivă și a constatat că pentru lansarea acestei curse este nevoie atât de modificarea legislației, pentru a o armoniza cu cea americană, cât și pentru asigurarea condițiilor tehnice la Aeroportul Internațional Chișinău.

„Cea de-a doua problemă pare a fi ușor de rezolvat, având în vedere că până la sfârșitul acestui an la Aeroport va fi lansată pista de bază, care va permite decolarea și aterizarea avioanelor de mari dimensiuni. Urmează să se lucreze mult pe armonizarea legislației. Regulile internaționale sunt foarte stricte. Iată de ce este necesară o bază legislativă, iar aici vine rolul guvernanților, care ar trebui să înceteze să facă politică doar pentru a arăta bine la televizor, dar să facă legi pentru oameni”, a accentuat candidata Partidului „ȘOR”.

Rodica Rusu a mai adăugat că nu-și dorește să devină un politician, dar din poziția de deputat va pune umărul la „dezvoltarea țării și sporirea nivelului de viață a oamenilor”. „Voi contribui activ la lansarea conexiunii avia directe dintre R. Moldova și America de Nord. M-am angajat să fiu eu cea care va contribui prin toate eforturile posibile pentru realizarea acestui obiectiv”, a dat asigurări Rodica Rusu.

Ea a anunțat că se va deplasa zilele viitoare în SUA, acolo unde va discuta cu oamenii în privința principalelor probleme cu care se confruntă, iar în baza acestor discuții își va extinde programul electoral.

La aceeași conferință de presă, Rodica Rusu și-a îndemnat contracandidații la o luptă politică onestă și să dea dovadă de maturitate politică. „Să arătăm că putem avea o campanie civilizată. Mulți au angajat trolli. Mi se pare josnic, lipsit de educație, iar oamenii care utilizează asemenea instrumente nu au voie să facă parte din actul guvernării”, a concluzionat candidata Partidului „ȘOR” în circumscripția uninominală 51.


Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

11.10.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Stoianoglo, dr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md