20:13:09 23.09.2018
 
Stiri

Vicepreședintele Parlamentului cere EXPLICAȚII de la SIS privind EXPULZAREA conducerii și profesorilor de la rețeaua de licee „Orizont”

Politică 06.09.2018 16:09 Vizualizări2431 Autor: Ziarul National
Vicepreședintele Parlamentului cere EXPLICAȚII de la SIS privind EXPULZAREA conducerii și profesorilor de la rețeaua de licee „Orizont”

„Expulzarea celor 7 cetățeni turci, reprezentanți ai rețelei de licee „Orizont”, ridică mai multe semne de întrebare”, consideră vicepreședintelui Parlamentului, Valeriu Ghilețchi. Acesta afirmă că „asemenea decizii trebuie să fie bazate pe dovezi clare, nu doar suspiciuni”.

„Este cel puțin straniu că, timp 25 de ani, acești cetățeni străini au activat în țara noastră fără a fi avertizați sau învinuiți de activități ilegale, iar acum brusc au devenit persoane indezirabile pe teritoriul R. Moldova”, spune Ghilețchi.

În acest sens, vicepreședintele Legislativului a trimis o interpelare Serviciului de Informații și Securitate, prin care solicită probe ce au stat la baza deciziei de a-i expulza pe cei 7 cetățeni turci de la „Orizont”.

Amintim că, în dimineața zilei de astăzi, SIS a anunțat că mai mulți cetățeni turci, printre care profesori și manageri ai rețelei de licee „Orizont”, au fost expulzați din R. Moldova, fiind suspectați că desfășoară acțiuni ilegale ce ar pune în pericol securitatea națională.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md