09:14:22 20.07.2019
 
Stiri

VEȘTI pentru toți ROMÂNII din Marea Britanie

Moldovenii în lume 09.05.2018 08:03 Vizualizări3377 Autor: Ziarul National
VEȘTI pentru toți ROMÂNII din Marea Britanie sursa: google.ro

Premierul britanic Theresa May i-a transmis un răspuns oficial europarlamentarei PSD Claudia Țapardel cu privire la situația românilor din Marea Britanie după BREXIT.

În luna februarie a acestui an, Claudia Țapardel i-a adresat o scrisoare deschisă Theresei May, prin care atrăgea atenția Guvernului britanic asupra protejării drepturilor cetățenilor UE, și mai ales ale cetățenilor români, în Marea Britanie după Brexit.

Românii, drept de a locui și munci până-n 2021

Premierul May a oferit garanții europarlamentarului Claudia Țapardel în ceea ce privește dreptul de a locui și de a lucra pe teritoriul Marii Britanii pe parcursul perioadei de tranziție (până în 2021), timp în care toți cetățenii europeni vor avea posibilitatea de a obține dreptul de rezidență.

Răspuns ca o garanție

„Apreciez răspunsul oficial al Premierului May privind drepturile milioanelor de cetățeni europeni, inclusiv ale cetățenilor români, care prin munca lor aduc plus valoare economiei britanice, în special în domenii ce țin de sănătate, construcții sau IT. Acest răspuns îl iau ca pe o garanție a faptului că cetățenii europeni se vor bucura pe deplin de drepturile lor în ceea ce privește negocierile care vor urma pe marginea Articolului 50”, a declarat eurodeputata Claudia Țapardel.

Lord Callanan Martin, ferm

Lord Callanan Martin, Purtător de Cuvânt al Guvernului britanic și Ministrul de Stat pentru Brexit (Minister of State for Exiting the European Union), a exprimat în mod ferm că prioritatea premierului Theresa May în cadrul negocierilor este garantarea drepturilor cetățenilor UE rezidenți în Marea Britanie, după intrarea în vigoare a acordului de retragere a acesteia din cadrul Uniunii.

Astfel, răspunsul oficial atestă faptul că toți cetățenii europeni care locuiesc în mod legal pe teritoriul Marii Britanii, și implicit cetățenii români, vor fi eligibili pentru dreptul de reședință până la perioada de implementare, 31 decembrie 2020.

Mai mult decât atât, cetățenii europeni care vor dori să locuiască în Marea Britanie după perioada de implementare vor avea această posibilitate, urmând ca Ministerul de Interne să emită în timp util primele propuneri pentru viitoarele reglementări.

Vești deosebit de bune

Europarlamentara Claudia Țapardel consideră aceste vești ca fiind deosebit de bune pentru toți cetățenii europeni, și un rezultat firesc al unor negocieri foarte intense: „În calitatea mea de membru în Comisia pentru Afaceri Constituționale din Parlamentul European, încă de la anunțarea referendumului privind Brexit am militat pentru protejarea tuturor drepturilor cetățenilor europeni care locuiesc în Marea Britanie. Răspunsul oferit de Theresa May este o garanție a faptului că acest prim pas al negocierilor se soldează cu succes.”

În încheiere, Marea Britanie și-a exprimat dorința de a găsi o soluție de comun acord cu privire la un cadru de mobilitate a muncii, care să permită profesioniștilor și companiilor din Uniunea Europeană și Marea Britanie să călătorească și să ofere servicii.

„Am apreciat foarte mult deschiderea Guvernului britanic în acest sens și mă bucur să văd că acesta este dispus să colaboreze cu instituțiile Uniunii în ceea ce privește protejarea statutului legal al cetățenilor UE din Marea Britanie. Consider că este normal și firesc ca Marea Britanie să ia măsurile necesare și să se asigure că viețile cetățenilor europeni de pe teritoriul său nu vor fi afectate de Brexit”, a adăugat europarlamentarul PSD, Claudia Țapardel.

Sursa: dcnews.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!NATHAN ASHER 17.05.2018 19:20

buna Dl. Nathan Asher se întoarce aici și oferă împrumut de oportunitate pe viață pentru persoane fizice, firme de afaceri, asigurări etc. Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a-ți rambursa datoriile sau aveți nevoie de un împrumut de capital pentru a vă îmbunătăți afacerea? A fost respinsă de bănci și de alte agenții financiare? Aveți nevoie de un împrumut de consolidare sau de credit ipotecar? Suntem aici pentru a vă oferi toate dificultățile dvs. financiare, împrumutăm fonduri persoanelor care au nevoie de ajutor financiar, care au credite necorespunzătoare sau au nevoie de bani pentru a-și plăti datoriile și a investi în afaceri la o rată a dobânzii scăzută de 2%. Vreau să folosesc acest mediu minunat pentru a vă anunța că suntem gata să vă ajutăm cu orice fel de împrumut pentru a rezolva problema dvs. financiară.Dacă da, atunci reveniți acum via Trimiteți-ne acum un e-mail; (perfectloanfirms@gmail.com) pentru a aplica.

Jean Carlos 18.09.2018 20:29

Aveti nevoie de un imprumut pentru a incepe afacerea sau pentru a va plati facturile si o finantare corporativa pentru bunuri imobiliare si orice tip de finantare a afacerii ( creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993 ). Oferim deasemenea imprumuturi persoanelor, firmelor si organismelor juridice la rata dobânzii de 3%. Oferim împrumut persoanelor serioase care sunt interesate de împrumut dacă sunt interesați de acest e-mail: creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2019 09:12 Nicolae Negru De la post-comunism la post-plahotniu...

15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md