AFACERI DE SUCCES // Au devenit cunoscuți în toată Londra, iar produsele lor au ajuns să fie dorite și în America!
Doi români au pus pe picioare o afacere la Londra. Stabilit în Anglia, ziaristul Marius Chițu a relatat recent povestea de succes a carmangeriei „La Cumetri”, o afacere pusă pe picioare la Londra de doi români, George Bănică și Silviu Trăistaru.
„Carmangeria La Cumetri din Estul Londrei este, azi, la patru ani de activitate, unul dintre reperele comunității românești din Marea Britanie. Deși se află într-o zonă fără vad și funcționează într-un spațiu a cărui deschidere la stradă nu măsoară mai mult de trei metri, românii merg să cumpere produse tradiționale de acolo cu sacii, mai ceva că de la un depozit!
Pentru cei care sunt în stare de orice ca să se simtă răsfățați cu o bucată de carne cu ștampila cumetrilor, carmangeria obișnuiește să facă livrări chiar și în România sau tocmai la Los Angeles, la 8.000 de km distanță!”, a notat Marius, care a vorbit cu unul dintre proprietari, George Bănică.
„Am venit în Anglia în 1998 cu pașaport italian, dar toată lumea știa că sunt român și se găsea de muncă fără probleme (…) Eu sunt un tip care nu a avut niciodată tangente cu o carmangerie, dar căruia i-a plăcut mereu să se simtă ca un boier la o masă cu apropiații. Ideea s-a născut după ce l-am întâlnit pe Silviu Trăistaru, cumătrul și asociatul meu de azi.
Ne-am cunoscut acum vreo cinci ani și jumătate printr-un prieten comun și am aflat povestea lui. La o vârstă la care alții se gândesc deja cum să-și cheltuie pensia, el, cu 30 de ani de experiență în industria cărnii, pe toate palierele, a venit în Anglia să muncească în construcții.
Am gustat din unele preparate făcute de el, ne-am împrietenit, i-am botezat fata și apoi, pornind de la ceea ce știe el să facă, acum patru ani am deschis carmangeria”, a mărturisit Bănică. Românul a povestit pentru Marius Chițu și cum merge afacerea: „Din moment ce am ajuns să trimitem produse tradiționale făcute de noi chiar și în România și la Los Angeles nu putem decât să ne declarăm foarte mulțumiți de ceea ce am realizat.
În cazul în care vrei să afli dacă ne-am îmbogățit atunci îți spun cu toată sinceritatea că nu suntem bogați și nici nu cred că vom fi vreodată pentru că niciunul dintre noi nu țintește profitul cu orice preț. Repet, noi din 10 kilograme de carne pe care le băgăm în afumătoare mai scoatem la vânzare doar șase.
Păi câți mai fac că noi în ziua de azi?! Unele magazine iau de la producători 10 kile de carne și scot la vânzare cel puțin 11, pentru că s-a făcut un adevărat obicei din a se injecta produsele cu apă și sare. Dacă vreți să știți, eu unul locuiesc tot în chirie și conduc o mașină care are șapte ani vechime și a fost cumpărată în rate”, a încheiat Bănică.
Sursa: sevedetot.ro
SECURITATE ENERGETICĂ // Monopol fiscal pentru SA „Energocom” și ÎS „Moldelectrica”: „Reducem posibilitatea apariției unor amenințări hibride. Statul trebuie să dispună de aceste instrumente pentru a proteja interesele cetățenilor și ale economiei”
ACORD // Universitatea de Stat din Moldova, programe comune cu Universitatea Națională „V. N. Karazin” din Ucraina: Studenții și cadrele didactice vor putea studia și activa un semestru în cealaltă universitate și vor primi diplome comune
„Moldovenii nu vor plăti în acest sezon tarife mai scumpe la gaze și electricitate!”. Premierul Dorin Recean demontează falsurile promovate „ca la comandă” înaintea campaniei electorale