UTIL // Ce recomandă ANSA pentru evitarea TOXIINFECȚIILOR pe timp de caniculă
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) recomandă populaţiei ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde o mai mare atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi a locurilor de unde acestea sunt cumpărate.
Potrivit recomandărilor ANSA, cetățenii trebuie să cumpere produse alimentare numai din locuri înregistrate ori autorizate, care sunt supravegheate din punct de vedere al calității, siguranței şi care sunt depozitate în condiţii corespunzătoare privind temperatura şi igiena. De asemenea, o altă regulă este verificarea termenului de valalbilitate.
Specialiștii ANSA susțin că produsele de origine animală trebuie imediat puse la păstrare în frigider după ce au fost procurate, iar fructele și legumele trebuie spălate înainte de a fi puse în frigider, dar și înainte de a le consuma. Produsele care au fost decongelate nu se recongelează pentru a fi ulterior preparate sau consumate, iar alimentele alterate trebuie îndepărtate, deoarece sunt o sursă de contaminare pentru celelalte alimente. Potrivit recomandărilor, alimentele gătite trebuie păstrate în recipiente acoperite.
„În sezonul cald creşte riscul alterării alimentelor şi al apariţiei de toxiinfecţii alimentare şi, de aceea, este bine ca cetățenii să respecte câteva măsuri simple, dar foarte eficiente. Toxiinfecţiile alimentare sunt boli care apar brusc, se manifestă relativ intens, în urma consumului de alimente contaminate cu microbi sau toxinele lor”, precizează experții ANSA.
VIDEO // Noi imagini în care Dodon se laudă lui Plahotniuc cum „striga” la Kozak
VIDEO // Noi FILMĂRI cu Dodon, Plahotniuc și Iaralov. Șeful statului povestește că merge la RAPORT la conducerea Federației Ruse: „Eu scriam notele lui Putin...”
DOC // Platon ar cere DESPĂGUBIRI de 250 de MILIOANE de dolari de la R. Moldova, prin intermediul juriștilor săi