15:57:07 18.05.2024
Stiri

UTIL // Ce recomandă ANSA pentru evitarea TOXIINFECȚIILOR pe timp de caniculă

Social 04.08.2014 14:11 Vizualizări1786 Autor: Virginia Nica
UTIL // Ce recomandă ANSA pentru evitarea TOXIINFECȚIILOR pe timp de caniculă


Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) recomandă populaţiei ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde o mai mare atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi a locurilor de unde acestea sunt cumpărate.

Potrivit recomandărilor ANSA, cetățenii trebuie să cumpere produse alimentare numai din locuri înregistrate ori autorizate, care sunt supravegheate din punct de vedere al calității, siguranței şi care sunt depozitate în condiţii corespunzătoare privind temperatura şi igiena. De asemenea, o altă regulă este verificarea termenului de valalbilitate.

Specialiștii ANSA susțin că produsele de origine animală trebuie imediat puse la păstrare în frigider după ce au fost procurate, iar fructele și legumele trebuie spălate înainte de a fi puse în frigider, dar și înainte de a le consuma. Produsele care au fost decongelate nu se recongelează pentru a fi ulterior preparate sau consumate, iar alimentele alterate trebuie îndepărtate, deoarece sunt o sursă de contaminare pentru celelalte alimente. Potrivit recomandărilor, alimentele gătite trebuie păstrate în recipiente acoperite.

„În sezonul cald creşte riscul alterării alimentelor şi al apariţiei de toxiinfecţii alimentare şi, de aceea, este bine ca cetățenii să respecte câteva măsuri simple, dar foarte eficiente. Toxiinfecţiile alimentare sunt boli care apar brusc, se manifestă relativ intens, în urma consumului de alimente contaminate cu microbi sau toxinele lor”, precizează experții ANSA.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md