16:48:02 16.07.2020
 
Stiri

Unul dintre vicepreședinții PLDM a fost decorat de Putin cu Ordinul „Drujba”: „Singurul meu merit este că eram în funcție la acel moment”

Politică 23.08.2018 17:00 Vizualizări1428 Autor: Ziarul National
Unul dintre vicepreședinții PLDM a fost decorat de Putin cu Ordinul „Drujba”: „Singurul meu merit este că eram în funcție la acel moment”


Vicepreședintele PLDM, Ion Terguță, recunoaște că în anul 2012, printr-un decret semnat de președintele Rusiei, Vladimir Putin, a primit Ordinul „Prieteniei” (Drujba). Totuși, jurnalistul afirmă că nu are nici un „merit” pentru primirea acestei distincții.

„Ordinul „Drujba„ oferit de Federația Rusă în 2012 este o distincție aniversară, oferită cu prilejul a 20 de la fondarea TRCI „MIR„. „Meritele” mele sunt inexistente aici. Procedurile au început la câteva luni de la numirea mea în funcție (2010) și au trecut prin toate instanțele diplomatice și guvernamentale, inclusiv moldovenești. Este o distincție care nu-mi este adresată mie personal, ci instituției (filialei TRCI MIR din R. Moldova). Singurul meu merit este că eram în funcție la acel moment. Refuzul de a primi această distincție este sinonimă cu declanșarea unui scandal diplomatic”, a menționat Terguță, după ce un site a publicat Decretul lui Putin.

Ion Terguță mai spune că nu e un secret pentru nimeni că a primit această distincție. „Cereri similare au fost adresate, prin decizia Consiliului Director al TRCI „MIR”, către toate guvernele țărilor fondatoare ale TRCI „MIR„ pentru decorarea angajaților la nivel național. Guvernul moldovenesc le-a respins. Nu este un secret că am primit această distincție. Distincțiile nu au fost oferite de Putin. Eu nu am avut ocazia să-l întâlnesc”, a mai adăugat acesta.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Artur 23.08.2018 18:10

Tula mama lor de KGBiștii ce sutn ei.

Anton 23.08.2018 19:19

Eata inca un ins puturos rusofon, primeste medalii ca si Petic si restu din haita lor de oameni ai demntitatii, spurcatii!

Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md