18:24:17 14.08.2018
 
Stiri

VIDEO // Unioniștii au dat STARTUL, la Chișinău, campaniei de colectare a MILIONULUI de semnături pentru Unirea cu România. Circa 100 de mii de semnături au fost colectate în România

Știri 14.05.2018 12:24 Vizualizări726 Autor: Ziarul National
VIDEO // Unioniștii au dat STARTUL, la Chișinău, campaniei de colectare a MILIONULUI de semnături pentru Unirea cu România. Circa 100 de mii de semnături au fost colectate în România

Membrii Alianței pentru Centenar au dat astăzi, la Chișinău, startul „colectării milionului de semnături pentru Unirea cu România”. Unioniștii vor să adune aceste semnături de la cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului, dar și din diaspora și ulterior să depună o petiție în parlamentele de la Chișinău, București și Bruxelles, prin care să ceară Unirea celor două state românești.

Potrivit președintelui Asociației „UNIREA - ODIP”, Vlad Bilețchi, semnăturile pentru Unirea R. Moldova cu România vor servi drept factor declanșator pentru demararea procesului de referendum consultativ privind reîntregirea neamului românesc. „În primul rând, milionul de semnături va fi folosit pentru modificarea Constituției României, cu adăugarea unui preambul în care să fie consfințit și menționat expres obiectivul national de reîntregire a tuturor teritoriilor românești. De asemenea, va fi formulată o listă de cerințe față de Uniunea Europeană ce prevăd relațiile și realitățile celor două state românești. Însă cel mai important – vom declanșa procesul de referendum consultativ privind Unirea Republicii Moldova cu România”, a menționat Bilețchi.

La rândul său, președintelui „Acțiunea 2012”, George Simion, a spus că procesul de colectare a semnăturilor a demarat la 1 mai 2018 în România și până acum au fost adunate circa 100 de mii de semnături.

„Suntem peste 130 de organizații unioniste în România, R. Moldova și diaspora. Am pornit acest proces la 1 mai în România și diaspora. Este un proces benefic pentru cauza Unirii. Sper că vom finaliza acest proces până la 1 septembrie 2018”, a declarat Simion.

De asemenea, organizatorii spun că, odată cu colectarea semnăturilor, se va cere introducerea unui preambul în Constituția României – libertatea poporului român de a se unifica pașnic.

„Faptul că deja am colectat aproape 100 de mii de semnături ne dă încrederea că vom finaliza acest proces înainte de 1 septembrie. Voluntarii vor informa cetățenii despre beneficiile Unirii”, a conchis Ion Leașenco.

Organizatorii spun că vor fi trei modalități prin care vor fi colectate semnăturile pentru Unire. „Toți cei care simt românește și își doresc reîntregirea neamului românesc, pot semna pentru Unire la sediul asociației UNIREA – ODIP (str. 31 august 1989, nr. 98, oficiul 506), precum și la unul dintre corturile noastre, care vor fi deschise zilnic până la ora 19.00. Pentru început, vom avea un cort în fața Poștei Centrale și la intersecția străzii Dokuceaev și șos. Hâncești. Nu ne vom opri doar la corturi, vor fi și voluntari cu liste mobile, care se vor deplasa prin locurile publice și vor colecta semnături”,a declarat Mihai Soltan, coordonator „UNIREA – ODIP”.

Campania de colectare a semnăturilor pentru Unire va culmina cu o manifestație de amploare la Chișinău la începutul lunii septembrie. „Semnăturile pentru Unire vor ajunge la Parlamentele de la Chișinău, București și Bruxelles și astfel vom transmite un mesaj important pe arena internațională – românii din Republica Moldova și România vor Unirea”, a declarat Bianca Roșcovanu, coordonator „UNIREA – ODIP”.


Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.08.2018 09:30 Nicolae Negru Împotriva tragediilor anacronice

10.08.2018 09:27 Nicolae Negru Oligarho-unioniștii, oligarho-europen...

06.08.2018 09:30 Nicolae Negru Unor colegi

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md