00:12:27 21.08.2018
 
Stiri

Un europarlamentar INSISTĂ ca partidele proeuropene din R. Moldova să lase ORGOLIILE și să ALIEZE după alegerile parlamentare

Politică 11.04.2018 14:10 Vizualizări1260 Autor: Ziarul National
Un europarlamentar INSISTĂ ca partidele proeuropene din R. Moldova să lase ORGOLIILE și să ALIEZE după alegerile parlamentare

Dacă partidele care se declarară astăzi proeuropene ar lăsa orgoliile deoparte şi ar trece la realizarea unei alianţe proeuropene, această măsură ar fi un pas extrem de important în parcursul european al fraţilor de peste Prut. Imediat după alegeri, ar fi bine ca viitorul Guvern să trimită o cerere la Bruxelles, prin care să solicite integrarea în UE. Ar fi un mesaj extrem de interesant şi Bruxelles-ul ar continua să ajute R. Moldova aşa cum o face şi astăzi, a declarat europarlamentarul Partidului Național Liberal din România, Marian Jean Marinescu, într-un interviu pentru ziarul Cuvântul Libertății.

Potrivit lui Marian Jean Marinescu, alegerile din toamnă sunt foarte importante, iar de rezultatul acestora depinde și sprijinul de mai departe al UE. „Totul depinde de alegeri, dar în acest moment, Bruxelles-ul ajută R. Moldova. Există acel Acord de Asociere, care este în vigoare. E nevoie de guvern care să promoveze măsuri guvernamentale în conformitate cu valorile UE. Care să respecte valorile statului de drept”, a precizat acesta.

Oficialul a subliniat că după alegeri e nevoie de un guvern proeuropean și că reprezentanții clasei politice trebuie să lase orgoliile și păstreze cursul european. „Cei care spun că merg către Europa, pot să lase orgoliile deoparte şi se pot strânge într-o alianţă de guvernare proeuropeană. Să vedem cine spune că merge către Europa... Dodon şi Voronin în mod sigur nu vor merge către Vest. Acolo lucrurile sunt mai clare. Păi să vedem ce atitudine au ceilalţi”.

Sursa citată admite că situația politică din R. Moldova nu e tocmai simplă. „Situația e complicată...foarte complicată. Sunt mai multe partide de dreapta, care luptă împotriva corupţiei, dar, care, din păcate, nu au o susţinere care să le permită să ajungă la un nivel înalt. Există acest Partid Democrat, care este acum la guvernare şi despre care nu se poate spune că nu a luat şi nişte măsuri bune, cum a fost proiectul cu limba română şi asta sub presiunea făcută de Federaţia Rusă. În acest context, nu poţi să spui că PD-ul nu este un partid proeuropean, de pe altă parte, PD-ul are şi el nişte probleme, unele sunt chiar de ordin intern”.

Marian Jean Marinescu admite că după alegeri ar putea fi reluate discuțiile privind aderarea R. Moldova la UE, dar totul depinde de rezultatul alegerilor din toamnă.

„Dacă rezultă un guvern european, care va face şi o cerere, cerere care se tot amână de o mulţime de vreme, atunci poţi spune că R. Moldova mai are o şansă. Dar asta depinde de ritmul reformelor. Şi guvernul actual ar putea să facă cerere...Întrebarea firească este...există voinţă sau rămânem doar la nivelul unei retorici de campanie electorală prelungită. E foarte simplu...vor să ducă R. Moldova în UE, atunci să conlucreze toţi care se dau proeuropeni şi să facă un guvern proeuropean. Constataţi că nu mai pronunţ numele lui Plahotniuc pentru a nu crea confuzie. Aici nu vorbim de niciun nume, doar de un guvern proeuropean. Se face sau nu se face ?! Asta am spus-o şi în alte intervenţii ale mele şi nu ceea ce au interpretat unii”, a conchis europarlamentarul.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Dragos 11.04.2018 14:23

Sansa RMicii acaparata de partidul Debiloid, Democrizat, Destabilizator, Decazut este Maia Sandu! Daca nu Maia Sandu, atunci cine?!

Artur 11.04.2018 15:04

Dacă sincer nu prea cred acest lucru, pentru că unii lideri ai opoziției primesc indicații de la binomul Filato-Țopist.

Oana 11.04.2018 15:35

Pai da, dar asa nu crede nici Nastase si nici cei din PL care nu stiu de ce cred ca au "multa sustinere".

Serafim 11.04.2018 17:28

Da doar Plahatniuc a dorit acest lucru, insa alde Maia Sandu si Nastase orgolisosi si imintri nu vor.

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md