11:43:12 27.02.2021
 
Stiri

Un deputat se află în autoizolare la domiciliu, suspectat de infectare cu noul coronavirus

Politică 13.04.2020 12:40 Vizualizări1262 Autor: Ziarul National
Un deputat se află în autoizolare la domiciliu, suspectat de infectare cu noul coronavirus


Cel puțin un deputat din R. Moldova este izolat la domiciliu, fiind suspectat că s-ar fi infectat cu COVID-19.

Este vorba despre deputatul neafiliat Alexandru Oleinic, iar informația a fost făcută publică astăzi de către magistrata Liuba Șova de la Curtea Constituțională.

Oleinic a contestat la Înalta Curte legea prin care Guvernul Chicu și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului, dar nu este prezent la ședința de astăzi când sunt dezbătute toate sesizările legate de acest subiect.

CITIȚI și Primul DEPUTAT din R. Moldova care ar fi infectat cu COVID – 19. „Ei și asta ascund, în loc să-i prevină pe cei care au intrat în contact cu acesta”

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a pus la îndoială faptul că cererea lui Oleinic trebuie examinată, în condițiile în care deputatul nu a venit la ședință și nici nu ar fi prezentat vreo cerere prin care își menține abordarea în raport cu actul respectiv.

Președintele ședinței de astăzi, judecătoarea Liuba Șova, a informat audiența că deputatul Alexandru Oleinic le-a spus magistraților de la Curtea Constituțională că nu poate fi prezent, pentru că „se află în izolare la domiciliu, cu suspiciuni de infectare” cu COVID-19.

CITIȚI și Curtea Constituțională decide dacă anumite prevederi din legea pentru care Guvernul Chicu și-a asumat răspunderea sunt constituționale: Președintele Țurcan se ABȚINE

Amintim că deputatul neafiliat Alexandru Oleinic a contestat asumarea de răspundere a Guvernului la Curtea Costituțională, la fel ca deputații PAS Sergiu Litvinenco și Veronica Roșca, dar și deputatul PPDA Dinu Plîngău.

„Este regretabil că, în condițiile unei pandemii, când trebuie să ne axăm pe măsuri și acțiuni eficiente de combatere a acesteia, suntem nevoiți să contestăm unele acțiuni ale Guvernului care, folosindu-se de situație, pe lângă unele acțiuni necesare, include și un șir de „inițiative” care nu au nimic comun cu combaterea pandemiei, susținerea economiei, cetățenilor, mediului de afaceri etc. Mă refer la reducerea unor taxe locale pe resurse naturale, celor ce țin de prospecțiuni geologice, lemn și resurse naturale, taxa de zbor în mărime de 4,5 euro și pentru cine, impozitarea portării numerelor, modificarea legii de plată a accizului la magazinele dutyfree care trezește mari nedumeriri, comercializarea produselor de tutungerie și prelungirea cu un an a unor prevederi legate de lupta contra fumatului și protecția minorilor etc.”, și-a explicat solicitarea Oleinic.

Menționăm că, recent, Parlamentul a anunțat că un angajat al secretariatului Comisiei pentru politică externă și integrare europeană a fost confirmat cu COVID-19. Acesta a fost internat, împreună cu întreaga sa familie, în spital.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

23.02.2021 08:19 Ziarul National APELUL lui Alecu Reniță pentru Maia S...

22.02.2021 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Moscova îi spune Chi...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md