03:24:12 21.07.2024
Stiri

Un cetățean al R. Moldova, UCIS în Israel în urma atacului comis de teroriștii de „Hamas”

Actualitate 11.10.2023 09:12 Vizualizări1552 Autor: Ziarul National
Un cetățean al R. Moldova, UCIS în Israel în urma atacului comis de teroriștii de „Hamas”


Un cetățean al R. Moldova a fost ucis în Israel, în urma atacului comis de teroriștii „Hamas” din Fâșia Gaza. Concetățeanul nostru, în vârstă de 35 de ani, locuia în apropierea zonei de conflict, comunică Ambasada R. Moldova în Israel.

„Cu profundă tristețe, informăm că Ambasada R. Moldova din Israel a primit tragica veste a pierderii unui cetățean moldovean în vârstă de 35 de ani, acesta fiind una dintre victimele atacului terorist comis de către teroriștii infiltrați din Fâșia Gaza. Concetățeanul nostru activa în apropierea zonei de conflict”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

MAEIE menține contactul cu familia moldoveanului decedat și anunță că va oferi toată asistența necesară.

De menționat că în Israel activează peste 13 000 de cetățeni ai R. Moldova. Totodată, în jur de 120 de moldoveni se află în Fâșia Gaza. MAEIE a instituit o Celulă de Criză, cu scopul de a monitoriza și evalua situația de securitate din Israel, oferind asistența necesară cetățenilor noștri aflați în acea regiune.

Potrivit MAEIE, Ambasada R. Moldova din Israel funcționează într-un regim de alertă și furnizează doar servicii consulare de urgență (eliberarea titlurilor de călătorie). Până în acest moment, Ambasada a primit peste 300 de solicitări pentru informații referitoare la situația din țară și la zborurile comerciale. Cetățenii moldoveni care se afla pe teritoriul Statului Israel sunt îndemnați să se înregistreze folosind acest formular: https://shorturl.at/tvCR9.

Totodată, Celula de Criză a MAEIE a decis delegarea a doi funcționari consulari la Ambasada R. Moldova din Israel, pentru a întări capacitatea de operare a misiunii noastre.

În același timp, reprezentanții Celulei de Criză poartă discuții cu diferite companii aeriene, pentru a evalua posibilitatea suplimentării rutelor de zbor către și dinspre Tel Aviv.

Zborurile comerciale de pe Aeroportul Ben Gurion continuă să opereze pe rutele Tel Aviv - Chișinău, Tel Aviv - București și alte destinații europene.Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md