03:07:29 21.07.2024
Stiri

Ambasada R. Moldova în Israel SISTEAZĂ acordarea serviciilor consulare ordinare: „Vom acorda doar servicii consulare de URGENȚĂ”

Actualitate 09.10.2023 16:00 Vizualizări1193 Autor: Ziarul National
Ambasada R. Moldova în Israel SISTEAZĂ acordarea serviciilor consulare ordinare: „Vom acorda doar servicii consulare de URGENȚĂ”


Ambasada R. Moldova la Tel Aviv sistează acordarea serviciilor consulare ordinare, conform programărilor prealabile, în contextul strării de război din Israel. Ambasada va acorda doar servicii consulare de urgență, inclusiv eliberarea titlurilor de călătorie, a anunțat vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

„Ambasada R. Moldova din Israel este în alertă maximă și lucrează non-stop pentru a oferi asistență și sprijin în aceste vremuri critice. La moment se oferă doar servicii consulare esențiale, cum ar fi eliberarea actelor de călătorie, eforturile fiind concentrate asupra protejării intereselor și securității cetățenilor moldoveni din Israel. Organizația teroristă „Hamas” a declanșat atacuri asupra Israelului, punând în pericol viețile oamenilor și pacea din regiune.

Citește și: Ambasadorul R. Moldova în Israel, PRECIZĂRI importante pentru cei peste 13 000 de moldoveni aflați în Israel, dar și cei din Fâșia Gaza: Vize prelungite automat până pe 9 noiembrie și prioritate la zborurile companiei „Tarom”

R. Moldova a reacționat prompt și ferm, condamnând public aceste acte teroriste ale Hamas. Am transmis, de asemenea, un mesaj de solidaritate și sprijin către ministrul de Externe al Statului Israel, Eli Cohen. Suntem alături de Israel și de cetățenii săi în această perioadă dificilă și recunoaștem dreptul lor la autoapărare”, a scris vicepremierul Nicu Popescu pe Facebook.

Oficialul a reiterat recomandarea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene către cetățenii moldoveni aflați în Statul Israel. „Urmăriți și să respectați cu strictețe directivele de securitate emise de autoritățile israeliene, iar în caz de necesitate apelați la numerele de urgență ale Ambasadei R. Moldova în Statul Israel, valabile și pe WhatsApp: +972527789772 și +972527998396. La fel, puteți apela Centrul de Apel al MAEIE: +373 22 188 000”, a conchis Nicu Popescu.

Ambasadorul R. Moldova la Tel Aviv, Alexandr Roitman, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă online, că misiunea diplomatică a statului nostru la Tel Aviv nu a fost informată până acum despre morți sau ostatici printre cetățenii R. Moldova aflați pe teritoriul Israelului sau al Fâșiei Gaza.Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md