21:45:39 19.01.2019
 
Stiri

Reclama cu un fetus care a ȘOCAT internetul

Știri 29.05.2018 20:30 Vizualizări758 Autor: Ziarul National
Reclama cu un fetus care a ȘOCAT internetul sursa: google.ro

Reclama cu un fetus care a șocat internetul este pentru o maternitate și a produs indignare până la cel mai înalt nivel din cauza imaginii folosite cu un fetus.

În afișul publicitar pentru o maternitate apare un fetus care salută militărește și poartă pe cap o bască militară.

În urma apariției acestei imagini pentru o maternitate din Tel Aviv, guvernul israelian este acuzat de militarizarea simbolică a copiilor nenăscuți.

Reclama a apărut în ziarul Makor Rishon care este afiliat partidului care aparține premierului israelian Benjamin Netanyahu.

Imaginea este însoțită de mesajul „A primit Medalia de Excelență a Președintelui, 2038”. Aceasta este o înaltă distincție militară oferită anual cu ocazia Zilei Independenței Israelului.

Într-un articol publicat în +972mag.com, jurnalista Mairav Zonszein spune: „Portretizarea militară a unui copil nenăscut este răscolitoare, indiferent de țară […] Ideea că un spital de calitate va produce soldați buni este patologică”. […] Israelul, care susține constant că liderii palestinieni întrețin o societate care produce «teroriști» și că își educă copiii să urască, pare să uite de propriile sale rădăcini militariste”.Reacția spitalului

În urma valului de reacții negative, spitalul a contactat autorul articolului publicat pe +972mag.com din dorința de a emite o declarație oficială.

Purtătorul de cuvânt al maternității Ichilov Hospital a declarat: „Datorită atenției sporite a spitalului pentru părerile publicului dar și în urma valului de plângeri primite, am somat agenția de publicitate să retragă reclama și ne cerem scuze pentru toate neplăcerile cauzate”.

Surse: Digi24; +972mag.com
Foto: 123rf.com; +972mag.com

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.01.2019 09:30 Nicolae Negru Dreptul la demnitate

14.01.2019 09:21 Nicolae Negru Tractoristul, ciocârlia și poetul Leo...

11.01.2019 09:17 Nicolae Negru Cine și de ce disprețuiește geopolitica?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md