20:35:33 13.07.2024
Stiri

DECIS // PLDM a acceptat OFERTA Blocului electoral „ACUM” și NU va participa la alegerile parlamentare în calitate de concurent electoral. „Ce-ați făcut?! Nesimțiților!”

Politică 09.12.2018 15:22 Vizualizări4612 Autor: Ziarul National
DECIS // PLDM a acceptat OFERTA Blocului electoral „ACUM” și NU va participa la alegerile parlamentare în calitate de concurent electoral. „Ce-ați făcut?! Nesimțiților!” Virel Cibotaru/Facebook


Consiliului Național al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a decis să accepte propunerea Blocului electoral „ACUM” și nu va participa în alegerile parlamentare în calitate de concurent electoral. În schimb, liberal-democrații vor putea să delege unii reprezentanți pe listele Blocului „ACUM”, dar și în unele circumscripții uninominale.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de către vicepreședintele PLDM, Ion Terguță. „PLDM a acceptat oferta „ACUM”. Urmează o perioadă de foc”, a scris Ion Terguță.

Potrivit informațiilor preliminare, decizia de a accepta oferta „ACUM” a fost la limită. 40 de membri ai Consiliului Național au optat pentru ca PLDM să delege membri pe lista blocului „ACUM”, iar 31 au votat împotrivă.

Fostul secretar general al PLDM, Victor Roșca, nu vede cu ochi buni această decizie. Mai mult, acesta i-a numit „nesimțiți” pe cei care au optat pentru ca PLDM să nu participe la alegeri și să se mulțumească cu locuri oferite pe lista blocului și în unele circumscripții. „Ce-ați făcut?! Nesimțiților!”, a întrebat acesta pe Facebook.

Amintim că, acum două zile, liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, declara că PLDM și Partidul Liberal nu trebuie să participe la alegerile parlamentare din februarie 2019. În schimb, acesta afirma că unii exponenți ai celor două formațiuni ar putea să se regăsească pe lista Blocului „ACUM” și în unele circumscripții. Mai mult, Năstase spunea că formațiunea sa și PAS nu negociază nimic cu reprezentanții PLDM și PL, deoarece blocul electoral nu se va extinde „în niciun caz”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md