12:44:28 24.09.2019
 
Stiri

Penultima ședință a Parlamentului din actuala sesiune, PĂRĂSITĂ de liberali, liberal-democrați, comuniști și socialiști: Iată motivul

Politică 26.07.2018 11:24 Vizualizări1014 Autor: Ziarul National
Penultima ședință a Parlamentului din actuala sesiune, PĂRĂSITĂ de liberali, liberal-democrați, comuniști și socialiști: Iată motivul

Penultima ședință a Parlamentului din actuala sesiune se desfășoară astăzi în prezența doar a deputaților din coaliția majoritară - democrați, popular-europeni și neafiliați.

Liberalii, socialiștii, liberal-democrații și comuniștii au părăsit pe rând ședința, acuzând majoritatea parlamentară că vrea să aprobe în grabă pachetul reformei fiscale, introdus „fără discuții, pe ultima sută de metri în agendă”.

Primii care au plecat de la ședință au fost socialiștii, nemulțumiți că mai multe propuneri de-ale lor nu au fost acceptate, inslusiv audierea responsabililor de la Agenția Națională pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale.

Au urmat liberal-democrații care s-ar declarat împotriva „amnistiei fiscale 2”, introdusă pe ordinea de zi și care le permite persoanelor cu bani nedeclarați să îi declare la Serviciul Fiscal de Stat și să plătească un impozit de doar 3%.

„Aceste proiecte nu au respectat parcursul procedural. Au fost încălcate prevederile legii ce țin transparența în procesul decizional. Parlamentul a aprobat strategia anticorupție, unde se menționează că proiectele care nu întrunesc condițiile legale, vor fi excluse din ordinea de zi”, a declarat deputatul liberal-democrat Iurie Țap.

Nemulțumiți de același pachet de legi cu privire la reforma fiscală, de la ședință au plecat și liberalii, dar și comuniștii. Deputații din opoziție au acuzat că amnistia fiscală urmărește să rezolve „interesele personale ale Partidului Democrat”.

Spicherul democrat Andrian Candu a declarat că deputații care au plecat de la ședință sunt împotriva reformei fiscale, al cărei scop este „creșterea veniturilor populației prin scăderea impozitelor”, liberalizare pentru mediul de afaceri pentru a da imbold dezvoltării afacerilor, dar și combaterea economiei tenebre.

Candu a amintit că o amnistie fiscală au aprobat și comuniștii în 2007, dar astăzi au părăsit ședința.

În replică, deputatul comunist Oleg Reidman a declarat că, în 2007, această reformă a fost discutată un an și jumătate înainte de a fi aprobată.

Menționăm că proiectele criticate de opoziție au fost discutate marți de către coaliția de guvernare, ieri au fost votate de Guvern, iar astăzi și mâine ar urma să fie adoptate de Parlament în două lecturi.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.09.2019 09:05 Nicolae Negru Când se vor întâlni politicile extern...

20.09.2019 09:15 Nicolae Negru Octavian Țîcu și idila electorală înt...

16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are șanse să câștige funcția de primar general al Chișinăului la alegerile locale din octombrie 2019?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md