00:28:16 23.05.2024
Stiri

Parlamentele de la Chișinău și București s-ar putea REUNI într-o ședință COMUNĂ. „Putem lansa un nou PACT de la Snagov pentru aderarea R. Moldova la UE”

Actualitate 07.04.2022 16:16 Vizualizări2333 Autor: Ziarul National
Parlamentele de la Chișinău și București s-ar putea REUNI într-o ședință COMUNĂ. „Putem lansa un nou PACT de la Snagov pentru aderarea R. Moldova la UE” Facebook


Parlamentele de la Chișinău și București s-ar putea reuni într-o ședință comună, în cadrul căreia poate fi lansat un nou pact de la Snagov pentru aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană, a declarat astăzi Ambasadorul Victor Chirilă, în cadrul unei întrevederi cu vicepreședintele Senatului României, Alina-Ștefania Gorghiu.

Cei doi oficiali au discutat la București despre evoluția situației de securitate regională, cu accent pe războiul declanșat de Federația Rusă în Ucraina, și amenințările pentru securitatea R. Moldova, colaborarea între legislativele ambelor state și asistența oferită de România în vederea depășirii crizei energetice.

Discuțiile de la Senatul au vizat, de asemenea, perspectivele relațiilor bilaterale, în special implementarea proiectelor sectoriale în derulare, inclusiv cooperarea în diverse domenii de interes reciproc, cu accent pe dezvoltarea cadrului legislativ, aprofundarea colaborării comercial economice, precum și examinarea oportunităților de lansare a unor proiecte noi, care ar fi în beneficiul ambelor țări.

Ambasadorul Chirilă a exprimat sincere mulțumiri pentru sprijinul constant acordat R. Moldova de către România în procesul de integrare europeană, pentru ajutorul continuu în gestionarea crizei refugiaților ucraineni pe teritoriul R. Moldova și implementarea celor convenite în cadrul reuniunilor comisiilor parlamentare și a ședinței celor două guverne din 11 februarie 2022.

Interlocutorii au convenit asupra continuării unui dialog activ între legislativele celor două țări, în baza parteneriatului strategic între R. Moldova și România la nivel parlamentar, precum și în vederea organizării unei ședințe comune între Parlamentul R. Moldova și Parlamentul României, pe parcursul anului curent.

„Suntem recunoscători Parlamentului României pentru susținerea constantă acordată R. Moldova. Sper mult că Parlamentele noastre se vor reuni în ședință comună pentru a lansa, de ce nu, un nou pact de la Snagov pentru aderarea R. Moldova la UE”, a declarat Ambasadorul R. Moldova la București, Victor Chirilă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md