12:51:05 22.04.2024
Stiri

Platforma „Pentru Moldova” înclină spre alegeri parlamentare ANTICITATE. „Dacă activitatea Parlamentului va fi blocată din nou, atunci alegerile anticipate vor trebui organizate cât mai CURÂND posibil. Nu suntem speculanți”

Actualitate 23.11.2020 12:39 Vizualizări2637 Autor: Ziarul National
Platforma „Pentru Moldova” înclină spre alegeri parlamentare ANTICITATE. „Dacă activitatea Parlamentului va fi blocată din nou, atunci alegerile anticipate vor trebui organizate cât mai CURÂND posibil. Nu suntem speculanți”


Platforma parlamentară „Pentru Moldova”, formată din deputații fracțiunii Partidului „ȘOR” și șase foști parlamentari de la „Pro Moldova”, susține că nu va face jocurile nimănui, în contextul speculațiilor enunțate după ședințele Parlamentului de joia și vinerea trecută. Mai mult, Platforma „Pentru Moldova” a anunțat că înclină spre organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

„Platforma „Pentru Moldova” nu a fost creată pentru a-și oferi serviciile unui sau altui grup parlamentar. Nu intenționăm să inițiem relații pe bază de acorduri pe termen lung cu reprezentanții forțelor politice antagoniste. Excludem, la această etapă, participarea în coaliții parlamentare. Scopul nostru este să asigurăm adoptarea legilor necesare societății.

De asemenea, nu vom permite nimănui să folosească Platforma pentru intrigi și șantaj între partidele politice din Parlament. Chiar și prima sesiune a Parlamentului, care a avut loc după o lungă pauză de inactivitate, a arătat că acțiunile noastre nu au avut o alură politică. Nu avem de gând să ne lansăm în negocieri de culise cu cei de stânga sau dreapta, nu intenționăm să condiționăm participarea noastră la vot, făcând concesii sau insistând pe anumite poziții”, se arată într-o declarație a celor 14 deputați.

Totodată, membrii Platformei „Pentru Moldova” spun că nu vor accepta abordări de genul „tu mie, eu ție”: „Noi nu suntem speculanți și nu avem de gând să facem comerț cu încrederea alegătorilor. Suntem încrezători că va veni timpul când vom putea implementa liber toate inițiativele noastre legislative, care, așa cum suntem convinși, vor îmbunătăți radical situația din Moldova”.

În declarație se mai spune că Platforma „Pentru Moldova” optează pentru alegeri parlamentare anticipate, în cazul în care funționalitatea Parlamentului nu se va menține.

„Acum facem totul pentru a face și menține funcționalitatea Parlamentului. În același timp, considerăm că actuala componență a Parlamentului nu trebuie menținută cu orice preț. Suntem pregătiți pentru alegeri parlamentare anticipate și credem că, într-o anumită măsură, acestea sunt chiar necesare. Foarte multe s-au schimbat de după ultimele alegeri parlamentare. În opinia noastră, componența Parlamentului trebuie să corespundă pe deplin noilor realități politice. Credem că societatea moldovenească nu va regreta dacă din Parlament vor dispărea pentru totdeauna partidele politice marginale, care pretind a fi autentice, dar se izolează de toți, provocând, în organul legislativ, discordie și confuzie. Alegerile anticipate, în ciuda tensiunilor pe care le creează o campanie electorală, vor face situația politică mai clară și înțeleasă, vor evita conflictele dintre ramurile puterii, care sunt evidente ținând cont de actuala componență a Legislativului. Dacă activitatea Parlamentului va fi blocată din nou, dintr-un motiv sau altul, alegerile anticipate vor trebui organizate cât mai curând posibil”, se mai arată în declarație.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md