12:43:58 22.04.2024
Stiri

„Gazprom” ar fi decis REDUCEREA cu 40% a volumului de gaze livrate Transnistriei. Centrala de la Cuciurgan, care asigură 70% din necesarul de energie electrică pentru malul drept al Nistrului, NU va mai primi volumele necesare. Precizările lui Ceban

Actualitate 17.10.2022 12:53 Vizualizări2228 Autor: Ziarul National
„Gazprom” ar fi decis REDUCEREA cu 40% a volumului de gaze livrate Transnistriei. Centrala de la Cuciurgan, care asigură 70% din necesarul de energie electrică pentru malul drept al Nistrului, NU va mai primi volumele necesare. Precizările lui Ceban


UPDATE // Președintele S.A. „Moldovagaz”, Vadim Ceban, a declarat că, în acest moment, nu deține informații despre volumul de gaze pe care îl va livra „Gazprom” R. Moldova în luna noiembrie.


Rușii de la „Gazprom” ar fi decis reducerea cu 40 la sută a volumul de gaze naturale livrate regiunii transnistrene pentru luna noiembrie, a declarat liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Potrivit lui Krasnoselski, în octombrie volumul de gaze livrate în Transnistria s-a redus cu 30%, exact ca și pentru malul drept al Nistrului, iar din noiembrie volumul se va reduce cu 40 la sută.

Citește și: Federația Rusă ȘANTAJEAZĂ din nou R. Moldova. „Gazprom" reduce cu 30% livrările de gaze, deși CONTRACTUL prevede livrarea a peste 8 000 000 de metri cubi pe zi. A majorat prețul la energie și termocentrala de la Cuciurgan

Krasnoselski a menționat că poartă discuții cu „Gazprom”, iar până se va ajunge la un compromis vor fi făcute economii.

Astfel, Uzina Metalurgică de la Râbnița, dar și Centrala termoelectrică de la Cuciurgan, care asigură 70 la sută din necesarul de energie electrică pentru malul drept al Nistrului, vor primi volume mult mai mici de gaze naturale, a precizat Krasnoselski, citat de presa de la Tiraspol.

De menționat că „Moldovagaz” nu a comunicat, deocamdată, dacă reducerea la 40% a volumelor de gaze livrate în noiembrie se referă și la malul drept al Nistrului.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md