21:51:54 27.05.2024
Stiri

Oamenii lui Dodon, DERANJAȚI că guvernarea caută soluții alternative de aprovizionare cu gaze naturale, după ce Rusia a MAJORAT prețul la aproape 800 de dolari. Maia Sandu e somată să-și ia o desagă cu pesmeți și să meargă la Putin

Actualitate 21.10.2021 11:59 Vizualizări24313 Autor: Ziarul National
Oamenii lui Dodon, DERANJAȚI că guvernarea caută soluții alternative de aprovizionare cu gaze naturale, după ce Rusia a MAJORAT prețul la aproape 800 de dolari. Maia Sandu e somată să-și ia o desagă cu pesmeți și să meargă la Putin


Reprezentanții Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) sunt deranjați de faptul că actuala guvernare caută soluții alternative de aprovizionare cu gaze naturale, după ce „Gazprom” a majorat la circa 800 de dolari prețul pentru mia de metri cubi de gaze livrate moldovenilor.

Deputatul socialist Corneliu Furculiță consideră că „incapacitatea” guvernanților de obține un preț accesibil pentru gazul natural de la ruși va fi „obiectul unei anchete”.

Citește și: Dezvăluiri din CULISELE negocierilor dintre R. Moldova și Rusia la subiectul aprovizionării cu gaze: „Una dintre condiții a fost soluționarea rapidă a conflictului transnistrean, în condițiile Moscovei, și asumarea datoriei lor de MILIARDE la gaze”

„Gestionarea acestei crize va fi obiect de studiu și al unei comisii speciale. Nu este exclus că va fi pusă și întrebarea competenței profesionale sau lipsei de acțiuni din partea unor persoane cu funcții de răspundere, fiindcă nu este un factor politic și nu este de domeniul politic de a discuta prețul și de a negocia condițiile de livrare a gazului”, a spus Furculiță în cadrul unei emisiuni televizate.

Chiar dacă spune că la mijloc nu a fi o problemă politică, Furculiță o îndemană pe Maia Sandu să lase la o parte „propriile simpatii”, să meargă la Moscova și să nu vină acasă până nu negociază un preț bun la gaze.

„Indiferent de opțiunea politică, că-i place Chișinăului Moscova sau nu-i place, acolo trebuia să plece cel care real ar putea să negocieze un preț bun pentru cetățeni - sau Gavrilița, sau Maia Sandu. Trebuia să plece cel care avea să fie primit. Să-și ia o desagă cu pesmeți și să stea la Moscova până vine cu un preț bun. Astfel au făcut toate guvernările precedente”, a declarat deputatul socialist.

Furculiță este și împotriva faptului ca guvernarea să caute gaze în altă parte decât Rusia. „Să nu dea Domnul că vor fi perioade reci, când nu vom avea gaz, fiindcă nu s-a dorit negocierile cu Moscova. Au plecat la Varșovia, în altă parte. Adică, se dorește ceva pe criterii politice, dar în final se va obține un preț majorat pentru consumatori, doar din considerentul politic că nu mă duc la Moscova, că îmi va afecta imaginea. Este o lipsă de răspundere și o gestionare proastă a situației”, crede socialistul.

De menționat că Rusia a impus deja moldovenii să plătească 790 de dolari pentru gaze în luna octombrie curent. În aceste condiții, Guvernul Gavrilița poartă negocieri cu mai multe state, inclusiv România, Ucraina, Polonia, Azerbaidjan etc., pentru a obține un preț mai avantajos la gazele naturală.

Totodată, Guvernul vrea să-și diversifice sursele de aprovizionare cu gaze.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.05.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scutul european pent...

24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md