05:58:49 14.06.2024
Stiri

Ilan Șor, despre SACȚIUNILE impuse de SUA: „Acestea sunt absolut neinteresante pentru mine, sunt ridicole, pentru că eu nu merg în SUA, nu am proprietăți acolo, nu am conturi”

Actualitate 27.10.2022 10:02 Vizualizări1839 Autor: Ziarul National
Ilan Șor, despre SACȚIUNILE impuse de SUA: „Acestea sunt absolut neinteresante pentru mine, sunt ridicole, pentru că eu nu merg în SUA, nu am proprietăți acolo, nu am conturi”


Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, susține că nu-l interesează că SUA l-a introdus în lista celor 21 de persoane și entități implicate în acte de corupție, care au adus prejudicii grave R. Moldova și cetățenilor ei. Aflat în Israel de mai bine de trei ani, Șor spune că „aceste sancțiuni sunt o mare victorie pentru Maia Sandu”, doar că dânsul nu are de gând să meargă în SUA, nu are proprietăți acolo și nici conturi bancare, care ar putea fi înghețate.

„Impunerea sancțiunilor americane împotriva mea, din păcate, nu rezolvă multiplele probleme cu care se confruntă R. Moldova, nu contribuie la scăderea tarifelor la energie electrică și la gaze și la reducerea prețurilor la alimente pentru cetățeni. Aceste sancțiuni sunt o mare victorie. Aceasta este o victorie pentru că Maia Sandu, care s-a speriat foarte tare, dându-și seama că zilele îi sunt numărate, că suntem pe cale să o înlăturăm din scaun pe ea și toată gașca ei de acoliți. Știu că Maia Sandu, în ultima ei vizită în America, s-a rugat în genunchi prin Departamentul de Stat, implorând să facă măcar ceva, să-mi impună sancțiuni. De ce? Ea a motivat că nu are alte rezultate pe care să le arate oamenilor”, a scris Șor pe canalul său de Telegram.

Citește și: Plahotniuc, Șor, Jasmin și Partidul „ȘOR”, în lista SANCȚIUNILOR internaționale. „Șor, care este și el printre beneficiarii furtului MILIARDULUI, este complice la acțiunile de subminare a statului de drept, în beneficiul Rusiei”

Șor i-a arătat din deget și Ambasadorului SUA la Chișinău, Kent D. Logsdon: „Eu, desigur, vă respect ca ambasador, dar ca politician nu mă pot abține. Discursul dumneavoastră este un amestec în treburile interne ale R. Moldova, ceea ce, din câte știu, în calitate de șef al misiunii diplomatice, nu aveți dreptul să o faceți. Prin urmare, vă cerem foarte mult, fiți un oaspete bun și nu intrați în frigider la proprietari”.

Totodată, Șor spune că sancțiunile impuse nu l-ar atinge în niciun fel.

Citește și: Partidul „ȘOR” ar putea fi scos în afara legii, iar Ilan Șor - EXTRADAT mult mai rapid din Israel. În privința lui Plahotniuc, lucrurile se COMPLICĂ, recunoaște ministrul Justiției

„Cât despre sancțiuni, vă spun sincer, sunt absolut neinteresante pentru mine, sunt ridicole pentru mine. Ultima dată când am fost în America aveam 7 sau 8 ani și, sincer să fiu, vă spun, spre deosebire de fiica dumneavoastră Maia Sandu, eu nu merg acolo. Nu am proprietăți în SUA, nu am conturi în SUA, spre deosebire de Maia Sandu. Domnule ambasador, în discursul dumneavoastră ați vorbit despre Rusia, despre ajutorul Rusiei etc. Aș dori însă să vă reamintesc că poziția mea cu privire la neutralitatea R. Moldova coincide îndeaproape cu poziția partenerilor strategici ai SUA - Israelul, Turcia, Emiratele Arabe Unite. În ciuda tuturor acțiunilor Maiei Sandu împotriva mea, am mers și voi merge până la capăt, sunt fidel principiilor mele, iar principiile mele sunt să fac o viață frumoasă și bogată pentru voi, cetățenii R. Moldova. Și voi merge până la capăt”, a mai scris Șor.

Menționăm că decizia Biroului pentru Controlul Activelor Străine al Departamentului Trezoreriei SUA (OFAC) care îl vizează pe Șor, partidul și soția acestuia, Jasmin, presupune că toate proprietățile și interesele în proprietatea persoanelor vizate care se află în Statele Unite sau aflate în posesia sau controlul unor cetățeni SUA sunt blocate și trebuie raportate la OFAC.

În plus, sunt de asemenea blocate orice entități care sunt deținute, direct sau indirect, individual sau agregat, în proporție de 50 la sută sau mai mult de una sau mai multe persoane blocate. Cu excepția cazului în care sunt autorizate printr-o licență generală sau specifică emisă de OFAC, sau scutite, reglementările OFAC interzic în general toate tranzacțiile efectuate de persoane din S.U.A. sau în (sau care tranzitează) Statele Unite care implică orice proprietate sau interese în proprietatea persoanelor recunoscute sau blocate în orice mod.

Totodată, instituțiile financiare și alte persoane care se angajează în anumite tranzacții sau activități cu entitățile și persoanele sancționate se pot expune la sancțiuni sau pot face obiectul unei acțiuni de executare. Interdicțiile includ efectuarea oricărei contribuții sau furnizarea de fonduri, bunuri sau servicii de către, către sau în beneficiul oricărei persoane desemnate sau primirea oricărei contribuții sau furnizare de fonduri, bunuri sau servicii de la o astfel de persoană.


Stiri relevante
Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md