16:59:18 07.07.2022
Stiri

Curtea de Apel Chișinău a RESPINS cererea Marinei Tauber de anulare a hotărârii CEC din 1 decembrie ​prin care s-a solicitat anularea înregistrării candidatei la funcția de primar la Bălți

Actualitate 03.12.2021 17:44 Vizualizări7167 Autor: Ziarul National
Curtea de Apel Chișinău a RESPINS cererea Marinei Tauber de anulare a hotărârii CEC din 1 decembrie ​prin care s-a solicitat anularea înregistrării candidatei la funcția de primar la Bălți


Curtea de Apel Chișinău a respins astăzi contestația depusă de deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, împotriva deciziei Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind solicitarea de excludere a acesteia din cursa electorală pentru Primăria Bălți.

Cererea Marinei Tauber a fost declarată inadmisibilă de către magistrata Veronica Negru.

Citește și: Marina Tauber a CONTESTAT la Curtea de Apel Chișinău hotărârea privind anularea înregistrării în cursa pentru Primăria Bălți

Decizia Curții de Apel Chișinău poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiție.

Citește și: UPDATE // Președintele Judecătoriei Bălți ar fi FINUL de cununie al contracandidatului Marinei Tauber, Nicolai Grigorișin. Cauza a fost strămutată la Curtea de Apel Bălți

Deocamdată, nu este clar dacă Marina Tauber rămâne în cursa electorală, în condițiile în care peste două zile are loc cel de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea primarului de Bălți.

Judecătoria Bălți a decis astăzi, după o ședință maraton de șase ore (cu întreruperi n.r.), să strămute examinarea demersului CEC privind anulare a înregistrării Marinei Tauber în cursa electorală la Curtea de Apel Bălți. Acest lucru s-a făcut la cererea avocaților Marinei Tauber, care au invocat un conflict de interese, deoarece președintele Judecătoriei Bălți ar fi finul de cununie a lui Nicilai Grigorișin, contracandidatul Marinei Tauber.

Curtea de Apel Bălți urmează să desemneze magistratul care va examina cauza în regim de urgență.

Hotărârea CEC privind anularea înregistrării candidatului Partidului „ȘOR” în alegerile locale noi din Bălți a fost adoptată miercuri, 1 decembrie, și a fost votată de șase membri CEC din cei opt prezenți la ședință.

Citește și: DECIS // CEC a cerut Judecătoriei Bălți să ANULEZE înregistrarea în cursa electorală a Marinei Tauber. Aceasta e acuzată că nu a declarat 152 de mii de lei, bani achitați pentru alimentarea simpatizanților: „Se comite un abuz”

Potrivit raportorului, Pavel Postică, Marina Tauber ar fi depășit plafonul maxim de cheltuieli permise în campania electorală și nu a declarat oficial toți banii utilizați în scop electoral.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.07.2022 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Platforma 2, CUB

01.07.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre sancțiuni

27.06.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Noua Românie mare” ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md