14:10:54 20.03.2023
Stiri

DECIS // CEC a cerut Judecătoriei Bălți să ANULEZE înregistrarea în cursa electorală a Marinei Tauber. Aceasta e acuzată că nu a declarat 152 de mii de lei, bani achitați pentru alimentarea simpatizanților: „Se comite un abuz”

Actualitate 01.12.2021 20:40 Vizualizări5360 Autor: Ziarul National
DECIS // CEC a cerut Judecătoriei Bălți să ANULEZE înregistrarea în cursa electorală a Marinei Tauber. Aceasta e acuzată că nu a declarat 152 de mii de lei, bani achitați pentru alimentarea simpatizanților: „Se comite un abuz”


UPDATE // Candidatul Partidului „ȘOR” la funcția de primar al municipiului Bălți, Marina Tauber, ar putea fi exclusă din campania electorală pentru turul doi al alegerilor locale noi. Cu șase voturi, Comisia Electorală Centrală a decis, în seara zilei de miercuri, anularea înregistrării în cursa electorală a candidatului Partidului „ȘOR”, pentru că acesta nu ar fi declarat cheltuielile pentru alimentarea mai multor agitatori. CEC a cerut Judecătoriei Bălți anularea înregistrării în cursa electorală a Marinei Tauber.


UPDATE //
Vicepreședintele CEC, Pavel Postică, recomandă anularea înregistrării Marinei Tauber în cursa electorală, deoarece concurentul electoral nu a declarat cheltuieli de 152 de mii de lei.

Reprezentantul CEC a precizat că reprezentanții firmei de catering au confirmat că s-a făcut comandă de mâncare în sumă de 152 de mii de lei.

De partea cealaltă, reprezentanții Partidului „ȘOR” au replicat că persoana la care face referire Postică nu a pomenit că ar fi fost contractată de candidatul la funcția de primar.


UPDATE //
Protestatarii au fost îndemnați să meargă acasă. „Lupta noastră abia începe. Membrii CEC vor tărăgăna intenționat luarea unei decizii, așa că mai bine să plecați acasă. Oricum victoria va fi de partea noastră”, a spus Igor Himici.


După acest îndemnat, protestatarii s-au împrăştiat.


UPDATE // Marina Tauber a ieșit în fața susținătorilor săi și a asigurat bălțenii că va contesta în toate instanțele o eventuală decizie negativă pentru ea luată de CEC.

„Ei încearcă să scoată din alegeri un candidat care a acumulat în primul tur 48%. Conform măsurătorilor de ieri, pentru mine ar vota 70 la sută dintre bălțeni. Noi vom contesta o eventuală decizie negativă în toate instanțele”, a spus Tauber.

Reprezentantul Marinei Tauber la CEC a specificat faptul că s-ar comite un abuz, în condițiile în care reprezentantul firmei de catering a spus că nu a avut nicio relație cu Partidul „ȘOR”.

„Toți și-au pus speranța că va fi o nouă componență a CEC onestă, dar vedem abuzurile care se comit. Ce treabă are SIS cu alegerile din Bălți? Omul are afacerea sa și a spus clar că nu a avut niciun contact cu Marina Tauber și Partidul „ȘOR”, a conchis Vadim Banari.


UPDATE // Majoritatea membrilor CEC a votat pentru încheierea dezbaterilor la acest subiect, după ce s-au încins spiritele.

Astfel, s-a dispus luarea unei pauze de 40 de minute. Ulterior va fi anunțată decizia cu privirea la scoaterea sau nu a candidatei Marinei Tauber din cursa electorală.


UPDATE // Reprezentantul SRL-ului specializat în prepararea și livrarea mâncării a declarat în fața membrilor CEC nu a avut niciun contact cu Partidul „ȘOR” sau Marina Tauber.

Acesta a precizat că nu are nicio factură sau bon, care să arate că acea comandă livrată la tabăra „Dumbrava Albă” a fost pentru formațiunea politică.

De asemenea, bărbatul a menționat că a fost interogat de reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate, care au documentat modul în care a fost livrată mâncarea pentru persoanele care, potrivit proiectului CEC, ar fi lucrat în campania electorală pentru Marina Tauber.

Reprezentantul firmei a mai adăugat că, a doua oară, a fost interogat de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Bălți.


UPDATE //
Protestatarii sunt indignați că Marina Tauber ar putea fi exclusă din cursa electorală. Aceștia scandează „Jos mâinile de pe Bălți!”.

„Sper că membrii CEC nu vor da curs solicitării domnului Postică. Ceea ce se întâmplă nu e democrație, dar dictatură”, a declarat în fața protestatarilor fostul deputat Igor Himici.UPDATE //
În cadrul ședinței Comisiei Electorale Centrale (CEC), Marina Tauber a declarat că are dovezi potrivit cărora Pavel Postică ar fi făcut presiuni asupra membrilor CEC, pentru ca dânsa să fie exclusă din cursa pentru Primăria Bălți.

La rândul său, Postică a propus să fie prezentate probele care le-ar deține candidata Partidului „ȘOR”.

„Noi vom prezenta probele la momentul oportun”, a replicat reprezentantul Marinei Tauber la CEC.


UPDATE // Vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale, Pavel Postică, a propus un proiect de hotărâre privind excluderea din turul II al alegerilor pentru Primăria Bălți a candidatului Partidului „ȘOR”, Marina Tauber. În proiectul de hotărâre se face trimitere la un șir de încălcări la capitolul finanțării campaniei electorale a candidatului Marina Tauber, în mod special, mâncarea oferită celor implicați în campania de promovare a candidatului Partidului „ȘOR”.

Citește și: Tauber, apel către misiunile diplomatice și organismele INTERNAȚIONALE: „Guvernarea vrea să le fure bălțenilor șansa la o viață mai bună. Avem informații veridice, cu martori și probe că s-a cerut eliminarea mea din cursa electorală”


Câteva zeci de persoane protestează la această oră în fața sediului Comisiei Electorale Centrale, cerând ca Marina Tauber să nu fie exclusă din cursa electorală pentru Primăria Bălți.

În fața protestatarilor a venit și Marina Tauber, care și-a amânat toate întâlnirile electorale de astăzi.

„Nu vom ceda victoria locuitorilor municipiului Bălți”, a declarat Marina Tauber.Ulterior, candidata s-a prezentat în fața membrilor CEC, pentru ca să-și prezinte punctul de vedere.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

15.03.2023 09:00 Cazimir Țino Cazimir Țino // Argumente pentru Unir...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md