12:21:12 16.09.2019
 
Stiri

Audieri în Parlament în cazul EXPULZĂRII reprezentanților liceelor „Orizont” din R. Moldova

Politică 06.09.2018 18:56 Vizualizări1542 Autor: Ziarul National
Audieri în Parlament în cazul EXPULZĂRII reprezentanților liceelor „Orizont” din R. Moldova

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a solicitat organizarea unor audieri parlamentare în cazul expulzării din R. Moldova a celor 7 cetățeni turci, reprezentanți ai rețelei de licee „Orizont”.

Potrivit lui Candu, este important controlul parlamentar în acest caz din perspectiva respectării drepturilor omului și normelor naționale și internaționale.

De asemenea, spicherul a cerut conducerii Comisiei pentru securitate națională, apărare și ordine publică, condusă de Eugen Carpov, și subcomisiei pentru control parlamentar asupra Serviciului Informație și Securitate (SIS) să organizeze audieri cu invitarea conducerii instituției de inteligență.

Andrian Candu a mai cerut analiza materialelor și informațiilor cu privire la expulzarea cetățenilor turci și anunțarea rezultatelor audierilor pentru a asigura controlul public asupra acestui subiect.

SIS a anunțat în această dimineață că 7 cetățeni de etnie turcă sunt expulzați din R. Moldova pentru că ar fi suspecți de legături cu o grupare islamistă. Reprezentanții SIS au mai spus că, în prealabil, au fost făcute evaluări minuțioase, iar deciziile luate au avut ca scop asigurarea securității naţionale.

Avocata Tatiana Kebak a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că nimeni nu cunoaște nici acum unde sunt cetățenii turci reținuți în această dimineață. Pe moment, rudele cetățenilor turci, profesori și părinți ai căror copii învață la liceele „Orizont” se află la Aeroportul Internațional Chișinău de unde, la ora 22.00, urmează să decoleze un avion spre Istanbul, a trei cursă de astăzi.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

13.09.2019 09:10 Nicolae Negru Maia Sandu va merge la Moscova de bun...

09.09.2019 09:09 Nicolae Negru Congresul PD: resetare sau resemnare?...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md