16:54:05 03.10.2023
Stiri

AMENZI usturătoare pentru cei care vor purta panglica Sf. Gheorghe de 9 mai. Recean: „Poliția pregătește toate reglementările. Decizia CCM nu schimbă absolut nimic, iar toată lumea trebuie să înțeleagă că aceste simboluri sunt INTERZISE”

Actualitate 27.04.2023 16:26 Vizualizări2055 Autor: Ziarul National
AMENZI usturătoare pentru cei care vor purta panglica Sf. Gheorghe de 9 mai. Recean: „Poliția pregătește toate reglementările. Decizia CCM nu schimbă absolut nimic, iar toată lumea trebuie să înțeleagă că aceste simboluri sunt INTERZISE”


Persoanele care vor purta de 9 mai panglica negru-oraj (Sf. Gheorghe), asociată cu războiul pornit de Vladimir Putin în Ucraina, vor fi amendate conform legii, a declarat astăzi premierul Dorin Recean.

Potrivit prim-ministrului, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va veni cu unele clarificări zilele următoare.

Citește și: DOC // În plin RĂZBOI al Rusiei împotriva Ucrainei, Curtea Constituțională permite folosirea panglicii negru-oraj Sf. Gheorghe, dar și literelor „V” și „Z”, atât timp cât acestea nu promovează agresiunea militară RUSĂ

„Poliția Națională pregătește acum toate reglementările necesare și va anunța public cum vor fi documentați și sancționați cei care nu respectă legislația. Vreau să atrag atenția că decizia Curții Constituționale, contrar aparențelor, nu schimbă absolut nimic. De aceea, toată lumea trebuie să înțeleagă că aceste simboluri sunt interzise și utilizarea lor, etalarea lor va fi sancționată. Deci, etalarea acestor simboluri, fabricarea lor, distribuirea, cumpărarea-vânzarea va fi pedepsită”, a punctat Dorin Recean.

Citește și: PRECIZĂRI de la Curtea Constituțională vizavi de simbolurile agresiunii Rusiei: „Pentru a sancționa o persoană, trebuie să se constate că simbolul a fost utilizat în scopul justificării sau glorificării acțiunilor de agresiune militară”

Potrivit legislației în vigoare, confecționarea, vânzarea, răspândirea, deținerea în vederea răspândirii și utilizarea în public a atributelor și simbolurilor general-cunoscute, ce sunt utilizate în contextul unor acțiuni de agresiune militară, crime de război, crime împotriva umanității, precum și al propagandei sau glorificării acestor acțiuni, se va sancționa cu amenzi de la 90 la 180 de unități convenționale (de la 4 500 la 9 000 de lei) sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 la 60 de ore, aplicate persoanei fizice, și cu amendă de la 180 la 360 de unități convenționale (de la 9 000 la 18 000 de lei) pentru persoanele juridice și cele cu funcții de răspundere.

Citește și: DETALII despre prevederile din lege care INTERZIC pe teritoriul R. Moldova panglica de „colorado” sau simbolurile „Z” și „V” de pe tancurile rusești care au invadat Ucraina: „Aceste semne justifică agresiunea militară asupra Ucrainei”

Amintim că „Garda tânăra” a Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) susține că a pregătit o serie de manifestări de 9 mai, inclusiv desfășurarea unui banner negru-oranj (panglica Sf. Gheorghe) de 80 de metri în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Nichita Romenski, unul dintre reprezentanții tinerilor socialiști, a declarat pentru RIA Novosti că în PMAN se va cânta și „Katiușa”.

Citește și: Încurajați de decizia Curții Constituționale din 11 aprilie, în plin RĂZBOI al Rusiei contra vecinilor din Ucraina, socialiștii vor desfășura în PMAN o panglică negru-oranj de 80 de METRI. „Vom cânta „Katiușa” și alte cântece din anii războiului”

Curtea Constituțională a decis, la începutul lunii aprilie curent, că panglica negru-oraj „Sf. Gheorghe”, interzisă prin lege anul trecut de către Parlament, poate fi purtată deschis atâta timp cât nu promovează agresiunea militară rusă. De asemenea, pot fi folosite și simbolurile „V” și „Z” prezente pe tancurile și blindatele rusești, dacă nu promovează agresiunea. Curtea a subliniat că rămâne la latitudinea forțelor de ordine să stabilească cu ce scop este purtată de către anumite persoane această panglică negru-oranj.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md