16:29:09 25.06.2024
Stiri

Ambasadorul R. Moldova la Moscova, care a vrut să fie PREMIER, în mijlocul unui SCANDAL. Cineva a strecurat în sacul SIGILAT cu poșta DIPLOMATICĂ un pachet cu grăsime de BURSUC. Se întâmplă după contrabanda cu ANABOLIZANTE

Actualitate 06.05.2021 22:02 Vizualizări5846 Autor: Ziarul National
Ambasadorul R. Moldova la Moscova, care a vrut să fie PREMIER, în mijlocul unui SCANDAL. Cineva a strecurat în sacul SIGILAT cu poșta DIPLOMATICĂ un pachet cu grăsime de BURSUC. Se întâmplă după contrabanda cu ANABOLIZANTE rusia.mfa.gov.md


Ambasada R. Moldova la Moscova continuă să transporte lucruri interzise dinspre R. Moldova și spre R. Moldova, după ce fostul ambasador, Andrei Neguță, a fost a fost pus sub învinuire pentru complicitate la contrabanda cu anabolizante.

Autoritățile au înăsprit controlul unităților de transport ale misiunilor diplomatice, însă la finele lunii trecute a fost înregistrat un caz ieșit din comun – în sacul sigilat cu poșta diplomatică de la Moscova s-a găsit un pachet cu grăsime de bursuc. Despre acest lucru a anunțat prim-ministrul interimar și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Aureliu Ciocoi.

Potrivit lui Ciocoi, poșta diplomatică de la Moscova, București sau Kiev este transmisă prin intermediul unităților de transport auto.

Citește și: Fostul Ambasador al R. Moldova la Moscova riscă până la 10 ani de ÎNCHISOARE: Procurorii l-au pus sub învinuire pentru complicitate la contrabanda cu anabolizante și cer 30 de zile de AREST preventiv

„Astfel, destul de frecvent se face naveta de la Chișinău sau spre Chișinău. Plus la asta, la Moscova avem o misiune foarte mare, iar evenimentele pe care le organizează Ambasada de la Moscova necesită un anumit consum de produse vitivinicole. Atunci, aparent, există motivație pentru a efectua multe transporturi. Șeful misiunii face un demers către centrală și solicită permisiunea de a trimite microbuzul acesta pentru a aduce o anumită cantitate de vinuri din R. Moldova. Toate autorizațiile se fac în baza demersurilor făcute de șeful misiunii (Vladimir Golovatiuc este Ambasadorul R. Moldova la Moscova, după ce Andrei Neguță a fost revocat din funcție n.r.). În acte se descrie ce vine spre Chișinău sau ce pleacă. Ulterior, ministerul aprobă solicitarea șefului de misiune. Ceea ce se pune pe lângă asta (ce e trecut în acte n.r.) e deja o problema.

CITIȚI și „TEZELE”, PRIMA declarație publică a fostului Ambasador la Moscova, Andrei Neguța, RECHEMAT în plin scandal privind contrabanda cu anabolizante, transportate cu microbuzul misiunii diplomatice

Am încercat să o rezolvăm după cazul acesta (contrabanda cu anabolizante efectuată cu un microbuz al Ambasadei R. Moldova la Moscova n.r.). Problemele au fost rezolvate… E atât de dur controlul, încât, probabil, nici colegii de la ambasade nu sunt bucuroși de un astfel de control riguros”, a declarat premierul interimar în această seară, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

CITIȚI și Dodon a PECETLUIT soarta Ambasadorului Neguța, după cazul de contrabandă cu ANABOLIZANTE: „Aceasta este o rușine pentru R. Moldova. Trebuie să fie adus acasă și să răspundă conform legii”

Chiar dacă a spus că problemele au fost rezolvate, ministrul de Externe a recunoscut că în același microbuz al Ambasadei R. Moldova la Moscova a fost depistat un pachet cu grăsime de bursuc. Mai mult, grăsimea respectivă a fost plasată în sacul sigilat cu poșta diplomatică. Întâmplarea a avut loc pe 22 aprilie curent.

CITIȚI și PCCOCS: Șoferul microbuzului cu numere diplomatice, prins cu ANABOLIZANTE la vamă, nu este singura persoană cercetată în aces caz. „A dat declarații, este destul de deschis”

„Transportul acesta a fost autorizat, pentru că revenea cineva din misiune și urma să-și aducă lucrurile personale. Acest lucru este permis. Lucru neplăcut este că această grăsime de bursuc a fost depistată în sacul diplomatic sigilat. Ofițerii de la SIS au deschis mașina, au verificat-o și au constatat că, în principiu, lucrurile de acolo sunt conform listei autorizate. Dar când s-a deschis sacul diplomatic, care în mod normal trebuia să conțină doar corespondența diplomatică, note verbale, scrisori informatice etc., pac un pachet. Ce e în pachetul acela? Și noi am rămas perplecși când am văzut ce s-a transmis de la Moscova în sacul diplomatic sigilat.

Sigiliul este rupt în cancelaria MAEIE. Am solicitat explicații, dar nu sunt gata să spun dacă s-a răspuns sau nu. În mod normal, trebuie să fie răspunsul din partea colegului care a transmis acest pachet cu grăsime de bursuc. Recunosc, m-a umflat râsul când am aflat ce se afla acolo”, a precizat Ciocoi.

CITIȚI și DEZVĂLUIRI // CONTRABANDĂ: De câte ori a intrat și ieșit din R. Moldova, în ultimul an, microbuzul Ambasadei R. Moldova de la Moscova, PRINS la vamă cu anabolizante în sumă de peste 100 de mii de euro

Sursa citată a mai adăugat că organele de drept știu despre acest transport. „Sigiliul la acest transport a fost rupt în prezența structurilor de forță și de drept din R. Moldova. Colegii mei de la minister nu au rupt sigiliul până nu au venit reprezentanții organelor de drept. Nenorocitul de pachet cu grăsimea de bursuc s-a găsit, culmea, în sacul sigilat unde, realmente, nu avea ce să caute. Nu contează că e aceeași mașină (în care s-au găsit anabolizantele n.r.), dar contează că în sacul diplomatic a fost pus ceva ce nu trebuie să fie în mod normal acolo. Și asta se întâmplă după faza cu anabolizantele, incredibil”, a conchis Aureliu Ciocoi.

Amintim că în microbuzul Ambasadei noastre la Moscova, care a intrat de 17 ori în R. Moldova numai pe parcursul anului trecut, au fost descoperite, pe 5 decembrie 2020, anabolizante în sumă de opt milioane de lei. După acest caz a fost rechemat ambasadorul Neguța de la Moscova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md