05:06:45 11.04.2021
 
Stiri

PCCOCS: Șoferul microbuzului cu numere diplomatice, prins cu ANABOLIZANTE la vamă, nu este singura persoană cercetată în aces caz. „A dat declarații, este destul de deschis”

Actualitate 11.12.2020 12:50 Vizualizări2130 Autor: Ziarul National
PCCOCS: Șoferul microbuzului cu numere diplomatice, prins cu ANABOLIZANTE la vamă, nu este singura persoană cercetată în aces caz. „A dat declarații, este destul de deschis”


Procurorii de la Chișinău să pregătesc să expedieze o comisie rogatorie în Federația Rusă în ceea ce privește contrabanda de anabolizante de pe ruta Chișinău-Moscova, cu implicarea microbuzului ce aparține Ambasadei R. Moldova în Federația Rusă.

Șeful Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), Ion Caracuian, susține că, în prezent, oamenii legii verifică tot traseul acestui mijloc de transport, reținut pe 5 decembrie curent, pe sensul de ieșire din republică, la Punctul vamal Palanca, încărcat cu anabolizante în sumă de opt milioane de lei.

„În acest caz a fost creat un grup complex de urmărire penală. Fiecare membru al grupului de urmărire format din procurori PCCOCS și ofițeri de urmărire penală, inclusiv de la Serviciul Vamal, dar și ofițeri de investigații de la SIS, are sarcini bine determinate. Noi suntem la etapa întocmirii unei comisii rogatorii în Federația Rusă, deci acest lucru va fi de lungă durată. Pe plan național, chiar și astăzi a fost efectuat un șir de acțiuni de urmărire penală”, a declarat Ion Caracuian pentru Ziarul NAȚIONAL.

CITIȚI și DEZVĂLUIRI // CONTRABANDĂ: De câte ori a intrat și ieșit din R. Moldova, în ultimul an, microbuzul Ambasadei R. Moldova de la Moscova, PRINS la vamă cu anabolizante în sumă de peste 100 de mii de euro

Solicitat să comenteze afirmațiile deputatului Chiril Moțpan, potrivit cărora anabolizantele transportate cu microbuzul Ambasadei R. Moldova în Federația Rusă, erau destinate mai degrabă pentru piața Ucrainei sau Turciei, iar în „afacere” ar fi implicați oameni apropiați lui Igor Dodon, procurorul-șef de la PCCOCS a răspuns că „nu comentează declarații politice”.

Ion Caracuian a adăugat că șoferul unității de transport, care a fost deja reținut și învinuit de tentativă de contrabandă cu substanțe interzise, nu este singura persoană aflată în vizorul procurorilor în acest caz.

„Șoferul a dat declarații, este destul de deschis. Noi suntem obligați să verificăm aceste declarații. Noi nu avem astăzi în vizor angajați ai Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, decât persoana care era responsabilă de tot ceea ce trebuie să se transporte cu acest mijloc de transport”, a declarat procurorul-șef de la PCCOCS.

CITIȚI și Noi DETALII despre CONTRABANDA cu anabolizante. Șoferul unității de transport cu numere diplomatice este gata să depună MĂRTURII despre capii rețelei. „Trecea de două-trei ori pe lună marfă în valoare de peste 150.000 de euro”

Întrebat dacă este vorba despre Ambasadorul rechemat de la Moscova, Andrei Neguța, Ion Caracuian s-a limitat să ne spună doar că „mijlocul de transport este cu numere diplomatice care aparține unei persoane juridice”.

Recent, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a anunțat că autoturismul vizat în contrabanda cu 350 de kilograme de anabolizante se afla într-o misiune de serviciu pe ruta Moscova-Chişinău-Moscova în perioada 2-5 decembrie 2020, în baza unei solicitări adresate din partea Ambasadei Republicii Moldova în Federaţia Rusă, în vederea transmiterii la Chişinău a poştei diplomatice curente.

CITIȚI și DECIS // Ambasadorul R. Moldova la Moscova, Andrei Neguța, a fost RECHEMAT din funcție: „O rușine enormă pentru țară”

Andrei Neguța nu a făcut, deocamdată, nicio declarație cu referire la acest caz.

Ambasadorul Andrei Neguța a fost rechemat din funcție, iar locul acestuia ar putea fi ocupat de către deputatul socialist Vladimir Odnostalco.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

02.04.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fake după fake

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md