21:02:04 12.04.2021
 
Stiri

Dodon are INTERZIS în sediile misiunilor diplomatice ale R. Moldova: „Spațiile misiunilor nu pot fi puse la dispoziția POLITICIENILOR”. Reacția socialistului: „MARASM, sunt al cincilea PREȘEDINTE al R. Moldova…”

Actualitate 08.04.2021 12:31 Vizualizări26198 Autor: Ziarul National
Dodon are INTERZIS în sediile misiunilor diplomatice ale R. Moldova: „Spațiile misiunilor nu pot fi puse la dispoziția POLITICIENILOR”. Reacția socialistului: „MARASM, sunt al cincilea PREȘEDINTE al R. Moldova…”


Liderul socialiștilor Igor Dodon, dar și alți politicieni din R. Moldova nu vor avea voie să meargă la sediile misiunilor diplomatice și oficiile consulare din afara republicii pentru a se întâlni cu alegătorii. Politicienilor le este interzis să înregistreze sau să transmită în direct reportaje sau emisiuni de autor. O circulară în acest sens a fost emisă de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), după ce săptămâna trecută Igor Dodon s-a lăudat că-și înregistrează vlogul din sediul Ambasadei R. Moldova la Moscova.

„MAEIE a emis o circulară prin care a indicat că sediile misiunilor diplomatice și a oficiilor consulare nu pot fi folosite în scopuri politice. Spațiile misiunilor nu pot fi puse la dispoziția (chirie, comodat, sau altfel) politicienilor pentru întâlniri cu alegătorii. Delegațiile oficiale, aflate în misiuni de serviciu peste hotare, vor putea beneficia de asistența misiunilor diplomatice în limitele programului oficial și cu respectarea cadrului normativ în vigoare.

Citește și: Ambasadorul Golovatiuc ar putea avea mari PROBLEME, după ce i-a permis lui Dodon să realizeze vlogul său, în care a transmis mesaje politice, în sediul Ambasadei R. Moldova la Moscova: „MAEIE s-a autosesizat și a solicitat EXPLICAȚII”

Spațiile misiunilor diplomatice nu pot fi puse la dispoziția persoanelor terțe pentru înregistrarea sau transmiterea în direct a reportajelor sau a emisiunilor de autor. Interviurile sau alte modalități de comunicare publică cu mass-media națională, sau din statul de reședință și în scop de promovare a imaginii R. Moldova, pot fi realizate cu autorizarea șefului misiunii și în coordonare cu Biroul de presă al Ministerului.

În spiritul protejării și promovării intereselor naționale ale Republicii Moldova, precum și al Codului de conduită al funcționarilor publici care impune exercitarea funcției în baza principiilor legalității, imparțialității, independenței, profesionalismului și al loialității, personalul diplomatic se abține de la exprimarea și promovarea opțiunilor politice personale”, se arată într-un comunicat de presă al MAEIE.

De partea cealaltă, socialistul Igor Dodon consideră că toate criticile la adresa sa ar fi nefondate, mai ales că este al cincilea președinte al R. Moldova.

„Acest acuzații sunt un marasm. Adică atunci când politicienii de dreapta se întâlnesc cu diaspora le sediul ambasadelor nu e o problemă… Ne amintim că pe timpul Alianței pentru Integrare Europeană, ex-partenerii pe linie de partid ai Maiei Sandu, mă refer la Iurie Leancă… Pe timpul acela era dar în chirie restaurantul, hotelul Ambasadei R. Moldova la Moscova. Jumătate din sediul Ambasadei era dat în arendă unor elemente criminale… Atunci toți tăceau. Era ok când unor oameni de afaceri ruși li se ofereau plăcuțe cu numere diplomatice… Acum, când al cincilea președinte al R. Moldova a mers la Moscova, a intrat la Ambasadă și s-a adresat cetățenilor deja e rău. E marasm. Cum să numești altfel? Până acum nimeni, în nicio țară din lume, nu s-a gândit să conteste astfel de lucruri. Dar iată Maia Sandu s-a gândit la asta”, a declarat Dodon, în cadrul unei emisiuni televizate.

Sursa citată a subliniat că Maia Sandu ar încerca să-l determine pe Ambasadorul Vladimir Golovatiuc să plece din funcție.

„Ea încearcă să influențeze lucrurile ca să-l scoată pe Golovatiuc din funcția de ambasador. Golovatiuc va fi ambasador până va fi desemnat premierul R. Moldova. Dacă Maia Sandu nu-l va desemna, atunci Golovatiuc va rămâne la Moscova să facă regulă”, a conchis Dodon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Tarnacop 08.04.2021 13:24

Sosilistii sunt in delir ! Kuliok Kremlinovici Dodon - A FOST prsedinte al sosilistilor - la moment este doar un agent de influenta al regimului de la kremlin si posibil candidat la statutul de inculpat !

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Cehov

09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md