12:25:17 22.04.2024
Stiri

Testarea EȘUATĂ a rachetei care îi frânge aripile lui Putin

Știri 25.05.2018 16:39 Vizualizări2811 Autor: Ziarul National
Testarea EȘUATĂ a rachetei care îi frânge aripile lui Putin Sursa: playtech.ro


Președintele rus Vladimir Putin s-a lăudat la începutul acestui an că are o rachetă cu propulsie nucleară cu o putere nelimitată, însă testarea acesteia s-a dovedit a fi un mare eșec.

Racheta cu propulsie nucleară a fost testată de patru ori din noiembrie până în februarie și de fiecare dată s-a prăbușit, potrivit unor surse care au preferat să rămână anonime.

Acestea au precizat că cel mai lung zbor de testare a durat cel mult două minute, înainte ca racheta să zboare aproximativ 35 de kilometri și să se prăbușească. Cel mai scurt test a durat patru secunde și racheta a zburat aproximativ opt kilometri.

Arma, la care inginerii au început să lucreze încă din anii 2000, utilizează, cel mai probabil, un motor clasic pentru decolare, înainte să facă trecerea pe unul nuclear pe durata zborului.

Testele au arătat că motorul nuclear al rachetei nu a reușit să inițieze trecerea și, prin urmare, arma nu a putut să ofere rezultatul cu care Putin se lăuda.

Sursele au declarat că testele au fost cerute de oficiali de la Kremlin, în ciuda obiecțiilor din partea inginerilor, care și-au exprimat îngrijorarea că sistemul era încă într-o fază incipientă.

În timpul unei declarații din martie, Putin a susținut că racheta este capabilă să zboare în orice punct al lumii, fără să fie detectată de scuturile antirachetă. În același discurs, Putin a mai vorbit despre un arsenal de noi arme hipersonice, despre care a zis că sunt invincibile.

Acest tip de rachete sunt propulsate cu ajutorul unui tun electromagnetic, care folosește forțele electromagnetice în locul prafului de pușcă. Astfel, el oferă o distanță și o putere mai mare de acțiune, iar de aici vine și interesul lui Putin pentru dezvoltarea unei astfel de arme.

Tot atunci, Putin a declarat că rușii lucrează la Kinjal, ultima versiune a unei rachete pe care o dezvoltă din 1980. Și despre aceasta el a spus că poate livra atât bombe nucleare, cât și bombe convenționale, la distanțe de mii de kilometri.

Sursa: playtech.ro


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md