14:42:41 25.06.2024
Stiri

Temeri în Parlamentul de la Chișinău: Federația Rusă intenționează să folosească UTA Găgăuzia în scenariul său de destabilizare a R. Moldova​

Actualitate 12.03.2024 16:59 Vizualizări1412 Autor: Ziarul National
Temeri în Parlamentul de la Chișinău: Federația Rusă intenționează să folosească UTA Găgăuzia în scenariul său de destabilizare a R. Moldova​


Federația Rusă intenționează să folosească UTA Găgăuzia în scenariul său de destabilizare a R. Moldova, a declarat luni-seară deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Oazu Nantoi, în contextul vizitei bașcanului Evghenia Guțul la Moscova și Soci.

„Faptul că bașcana Evghenia Guțul a fost invitată (n.r. în Rusia) și i s-a oferit trei secunde pentru acea poză cu Putin vorbește despre aceea că Rusia are de gând să folosească Autonomia Găgăuză în scenariul său de destabilizare a R. Moldova”, a declarat Nantoi, în cadrul unei emisiuni de l Jurnal Tv.

Citește și:
Primul politician din R. Moldova, care s-a întâlnit cu Putin după declanșarea RĂZBOIULUI sângeros împotriva Ucrainei. „L-am informat pe Vladimir Putin despre fărădelegile guvernării. Liderul rus ne-a promis sprijin”

În acest context, secretarul general al Platformei „Demnitate și Adevăr”, Liviu Vovc, prezent și el în platoul emisiunii, a subliniat că Rusia își schimbă acum favoritul, care este fugarul Ilan Șor.

Citește și:
Nicolae Negru, despre întrevederea lui Putin cu Guțul din Găgăuzia: „Întâlnirea spune mult despre starea de spirit a Moscovei. Ea e dispusă să facă orice pentru a o înfrânge pe Maia Sandu. Orice, inclusiv acțiuni PENALE”

„Cert este că Federația Rusă are mai mulți agenți politici în R. Moldova, iar acum asistăm pur și simplu la schimbarea favoritului – din Igor Dodon în Ilan Șor, pe care se va baza Moscova la următoarele alegeri (n.r. din R. Moldova)”, a declarat fostul deputat Liviu Vovc.

Bașcana UTA Găgăuzia, Evghenia Guțul, a efectuat recent o vizită în Rusia, unde a avut întrevederi cu președintele rus Vladimir Putin, adjunctul șefului administrației de la Kremlin, Serghei Kirienko, și președinta Consiliului Federației Ruse, Valentina Matvienko, pe care a ținut să-i informeze că guvernarea de la Chișinău ar comite adevărate „fărădelegi” în raport cu Găgăuzia și că ar „provoca instabilitate regională și națională”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md