16:18:28 25.06.2024
Stiri

Bașcanul Evghenia Guțul, pe banca ACUZAȚILOR în dosarul finanțării ilegale a Partidului „Șor”. Procurorul general interimar: „Sunt acumulate suficiente probe pentru a demonstra faptul implicării doamnei Guțul în chestii infracționale”

Actualitate 07.03.2024 12:14 Vizualizări2576 Autor: Ziarul National
Bașcanul Evghenia Guțul, pe banca ACUZAȚILOR în dosarul finanțării ilegale a Partidului „Șor”. Procurorul general interimar: „Sunt acumulate suficiente probe pentru a demonstra faptul implicării doamnei Guțul în chestii infracționale”


După ce a dat mâna la Soci, Federația Rusă, cu Vladimir Putin, bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, va ajunge pe banca acuzaților în dosarul finanțării ilegale a Partidului „Șor”, scos în afara legii în vara anului 2023. Procurorul general interimar, Ion Munteanu, a anunțat că au fost acumulate suficiente probe pentru a demonstra implicarea apropiatei fugarului Ilan Șor în fapte infracționale.

Citește și: Nicolae Negru, despre întrevederea lui Putin cu Guțul din Găgăuzia: „Întâlnirea spune mult despre starea de spirit a Moscovei. Ea e dispusă să facă orice pentru a o înfrânge pe Maia Sandu. Orice, inclusiv acțiuni PENALE”

Cauza penală în care Evghenia Guțul are statut de învinuit va fi trimisă în curând în instanța de judecată, a declarat miercuri-seară Ion Munteanu, după ce bașcanul Găgăuziei s-a afișat într-o fotografie cu liderul de la Kremlin.

Citește și: Primul politician din R. Moldova, care s-a întâlnit cu Putin după declanșarea RĂZBOIULUI sângeros împotriva Ucrainei. „L-am informat pe Vladimir Putin despre fărădelegile guvernării. Liderul rus ne-a promis sprijin”

„Guțul este vizată într-o cauză penală, care este la etapa de finalizare. Cred că în curând va fi adoptată o soluție în această cauză penală. Cauza penală va fi direcționată în instanța de judecată. Suntem la etapa în care prezentăm materialele urmăririi penale. Deci, din punctul nostru de vedere, sunt acumulate suficiente probe pentru a demonstra implicarea doamnei Guțul în fapte, în chestii infracționale”, a declarat Ion Munteanu, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal Tv.

Citește și: DECLARAȚIE // „Autoritățile din Găgăuzia ar planifica să inițieze în martie acțiuni ce ar destabiliza situația de securitate din regiune”. Proteste la Chișinău cu participarea găgăuzilor

Amintim că bașcanul ales al Găgăuziei, Evghenia Guțul are calitate de învinuită în dosarul finanțării ilegale a Partidului „Șor”, scos în afara legii printr-o decizie a Curții Constituționale din 19 iunie 2023. Guțul a fost chemată anterior la Procuratura Anticorupție și i s-a explicat că poate să-și recunoască vinovăția și astfel să scape de dosarul penal.Aceasta riscă să-și piardă mandatul de bașcan, dacă va fi găsită vinovată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md