00:25:30 24.06.2024
Stiri

Premierul Recean REFUZĂ să o accepte în echipa Guvernului pe bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul: „Tratăm cu respect găgăuzii, dar cei care au FRAUDAT alegerile trebuie să fie pedepsiți”

Actualitate 14.03.2024 15:51 Vizualizări1728 Autor: Ziarul National
Premierul Recean REFUZĂ să o accepte în echipa Guvernului pe bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul: „Tratăm cu respect găgăuzii, dar cei care au FRAUDAT alegerile trebuie să fie pedepsiți”


Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, nu va fi acceptată în calitate de membru al Guvernului din oficiu, atât timp cât este inculpată în dosarul penal privind finanțarea ilegală a Partidului „Șor”, scos între timp în afara legii.

Întrebat astăzi în Parlament când Evghenia Guțul își va ocupa biroul de la Guvern, dar și locul la masa miniștrilor, premierul Recean a făcut referire la procesul penal în care este vizată aceasta.

„Justiția trebuie să analizeze procesul de condamnare a celor care au fraudat și au comis ilegalități. Înțeleg că acest proces este în derulare. Trebuie să tratăm cu respect găgăuzii, tocmai de aceasta e nevoie ca cei care au fraudat să fie pedepsiți”, a subliniat prim-ministrul, cu referire la Evghenia Guțul.

Evghenia Guțul, care recent s-a întâlnit cu Vladimir Putin pe holurile unui festival de la Soci, a fost învestită în funcția de bașcan pe 19 iulie 2023. Aceasta urma să fie numită membră a Guvernului din oficiu, însă președinta Maia sandu a refuzat să semneze decretul.

Guțul figurează într-un dosar privind finanțarea ilegală a Partidului „Șor”, iar dacă va fi găsită vinovată, aceasta riscă să-și piardă funcția. Dosarul se află pe ultima sută de metri și în curând va fi remis în instanța de judecată, a declarat zilele trecute șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md