15:16:19 23.05.2024
Stiri

DOC // Bașcanul Evghenia Guțul vrea SCUZE publice din partea Maiei Sandu, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, atunci o va acționa în judecată. Ce a nemulțumit-o pe aliata lui Ilan Șor

Actualitate 20.03.2024 14:07 Vizualizări2693 Autor: Ziarul National
DOC // Bașcanul Evghenia Guțul vrea SCUZE publice din partea Maiei Sandu, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, atunci o va acționa în judecată. Ce a nemulțumit-o pe aliata lui Ilan Șor


Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, o amenință pe Maia Sandu cu judecata, în cazul în care președinta R. Moldova nu își va cere scuze publice pentru declarațiile făcute la adresa sa în conferința de presă de pe 18 martie curent.

Aliata lui Ilan Șor a publicat cererea prealabilă adresată șefei statului, în care explică ce a nemulțumit-o.

Citește și: Premierul Recean REFUZĂ să o accepte în echipa Guvernului pe bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul: „Tratăm cu respect găgăuzii, dar cei care au FRAUDAT alegerile trebuie să fie pedepsiți”

„O persoană care lucrează pentru o grupare criminală, nu pentru cetățenii din R. Moldova și anume din autonomia Găgăuză, o persoană care face declarații împotriva propriei țări, nu are ce să caute în Guvernul R. Moldova”. Anume această declarație făcută de Maia Sandu a constituit motiv pentru Evghenia Guțul să ceară scuze publice.

Citește și: Bașcanul Evghenia Guțul, pe banca ACUZAȚILOR în dosarul finanțării ilegale a Partidului „Șor”. Procurorul general interimar: „Sunt acumulate suficiente probe pentru a demonstra faptul implicării doamnei Guțul în chestii infracționale”

Deși este inculpată într-un dosar penal privind finanțarea ilegală a Partidului „Șor”, Guțul afirmă că șefa statului îi aduce prejudicii de imagine.

„Dvs. ați răspândit scorniri mincinoase ce mă defăimează pe mine personal, dar și în calitate de guvernator al Găgăuziei ales democratic și confirmat în funcție de instanța de judecată”, s-a plâns Guțul.

Astfel, bașcana îi solicită Maiei Sandu să-și ceară public scuze și să infirme faptul că ea ar face parte dintr-o grupare criminală.

Președinția nu a comentat, deocamdată, solicitările Evgheniei Guțul.
Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md