09:53:50 21.09.2018
 
Stiri

Tânărul din SUA care a condus beat și a ucis patru oameni pentru că „este prea bogat și răsfățat” a ieșit din închisoare

Știri 04.04.2018 20:40 Vizualizări1019 Autor: Ziarul National
Tânărul din SUA care a condus beat și a ucis patru oameni pentru că „este prea bogat și răsfățat” a ieșit din închisoare sursa: digi24.ro

Cazul lui Ethan Couch, un tânăr de 20 de ani din Texas, a făcut înconjurul lumii în 2013, pe vremea când acesta avea doar 16 ani, când s-a urcat beat la volan și a ucis patru oameni. În fața instanței, avocatul său a susținut că tânărul este „prea bogat și răsfățat” pentru a face diferența între bine și rău, iar Couch a scăpat fără o condamnare la închisoare cu executare, dar a fost închis atunci când a încălcat condițiile primei sale sentințe, scrie BBC News.

Acum, tânărul a fost eliberat din închisoare, unde a petrecut doar doi ani pentru faptele sale. „De la bun început, Ethan și-a recunoscut greșeala, a acceptat responsabilitatea pentru faptele sale și i-a părut sincer rău pentru consecințele teribile ale faptelor”,a transmis avocatul lui, într-un comunicat. „La cinci ani de la evenimentele îngrozitoare, Ethan nu vrea să atragă atenția asupra sa și cere tuturor să îi respecte intimitatea”, a mai spus avocatul.

În 2013, Ethan Couch a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu suspendare pentru accidentul în care au murit patru persoane și obligat să meargă într-o clinică de dezintoxicare.

Analizele toxicologice au arătat că adolescentul era beat, fumase marijuana și luase mai multe pastile înainte de a intra cu camioneta pe care o conducea într-un SUV parcat pe marginea unei străzi comunale din Burleson, Texas. Patru oameni și-au pierdut viața atunci, iar alți nouă au fost răniți.

În timpul procesului său, un psiholog citat de apărare a declarat că tânărul suferă de „afluență” și că a fost atât de „răsfățat de părinții săi bogați încât nu a mai putut face diferența între bine și rău”. Sentința inițială a stârnit revolta familiilor victimelor și a grupurilor civice.

Însă în 2015, tânărul a fost filmat consumând alcool la o petrecere, lucru interzis de judecători, iar pentru a scăpa de o condamnare cu executare, Ethan Couch a fugit în Mexic, împreună cu mama sa. Ei au fost deportați înapoi în SUA, unde adolescentul a fost condamnat la 720 de zile de închisoare.

De asemenea, mama lui riscă să ajungă și ea după gratii pentru obstrucționarea justiției și pentru spălare de bani.

Sursa: digi24.ro

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md