06:24:20 28.03.2023
Stiri

DOC // Vlad Plahotniuc a ATACAT în judecată decizia lui Mike Pompeo de a-l declara INDEZIRABIL pe teritoriul SUA. O instanță din New York va examina vineri recursul său. ARGUMENTELE invocate de Plahotniuc

Actualitate 11.06.2020 12:34 Vizualizări3659 Autor: Ziarul National
DOC // Vlad Plahotniuc a ATACAT în judecată decizia lui Mike Pompeo de a-l declara INDEZIRABIL pe teritoriul SUA. O instanță din New York va examina vineri recursul său. ARGUMENTELE invocate de Plahotniuc


Fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, ar fi atacat în judecată decizia Departamentului de Stat al SUA, semnată de secretarul de stat Mike Popmpeo, prin care la începutul anului curent a fost declarat indezirabil pe teritoriul Statelor Unite. Despre aceasta a scris deputatul socialist Bogdat Țîrdea, care a publicat și un document în acest sens.

Potrivit lui Țîrdea, vineri, pe 12 iunie, o instanță de judecată din New York va examina cererea lui Plahotniuc împotriva deciziei Departamentului de Stat al SUA și a secretarului de stat american, Make Pompeo, care l-au declarat persona non grata și l-au acuzat de fapte de corupție.

Citeşte şi: DOC // SUA anunță SANCȚIUNI pentru Vlad Plahotniuc și rudele sale: NU va mai putea obține vize în America, pentru că a fost implicat în acte de corupție ce au subminat statul de drept și au compromis independența instituțiilor democratice

Țîrdea mai spune că avocații lui Plahotniuc ar amâna intenționat ședința de examinare a recursului privind mandatul de arest pe numele clientului lor. „Curtea de Apel Chișinău a amânat examinarea acestui recurs. De ce? E simplu. Dacă până mâine Curtea de Apel păstrează mandatul de arest pe numele lui Plahotniuc, acesta reprezintă temei pentru ca instanța de judecată din SUA să păstreze decizia de declarare a persoanei non grata și de anulare a vizei americane pentru Plahotniuc. Asta înseamnă că el va fi expulzat ori extrădat în R. Moldova”, explică Țîrdea.

Citește și: Președintele Dodon, ACUZAȚII DURE la adresa americanilor: „Pe de o parte fac așa declarații, iar pe de altă parte îi acordă ACOPERIRE politică lui Plahotniuc”. Mai poartă sau nu discuții Dodon cu fostul lider al PD

Socialistul a enumerat și câteva argumente, care vor fi prezentate mâine de Plahotniuc în fața instanței din New York. „Principalul argument pentru care Statele Unite nu ar trebui să-l priveze pe Plahotniuc de statutul de refugiat politic și să-l expulzeze este lupta sa cu Rusia și Igor Dodon!

- Vladimir Plahotniuc s-a opus întotdeauna opiniei Kremlinului și a fost de părere că Moldova ar trebui să se alăture Occidentului (UE și SUA).

-Din ianuarie 2016, toate acțiunile PD au fost dedicate luptei de rupere a R. Moldova de sub influența ruseacă.

- Unul dintre obiectivele lui Vladimir Plahotniuc a fost stoparea influenței ruse asupra Moldovei, care s-a răspândit în toate domeniile: economie, mass-media, bancare, asigurări, ONG-uri și organizații politice.

- Încercând să reducă la minimum influența Rusiei în regiune, Vladimir Plahotniuc, împreună cu guvernul de coaliție, au efectuat pentru prima dată reforme anticomuniste și antiruse, precum legea privind combaterea propagandei ruse, reforme financiare bazate pe directivele UE care au înfuriat conducerea Federației Ruse.

- Probleme au apărut pentru Vladimir Plahotniuc din cauza reformelor sale proeuropene și a dorinței sale de a îmbunătăți calitatea vieții și securitatea în țara natală. Vladimir Plahotniuc a introdus programe care vizează integrarea Moldovei în UE și separarea ei de Rusia.

- Vladimir Plahotniuc a luat o serie de măsuri care au alarmat factorii de decizie de la Moscova. Drept urmare, el a devenit o țintă pentru serviciile secrete ruse ale Federației Ruse și grupurile criminale conduse de oficiali guvernamentali ruși, care lucrează peste tot în țările fostei URSS.

-Imediat după ce Plahotniuc a devenit coordonatorul coaliției de guvernare, autoritățile au adoptat o agendă ambițioasă și, eventual, periculoasă, menită să elibereze țara de influența rusă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.03.2023 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Reunirea sincronă, „...

24.03.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Xi în tranșee cu Pu...

22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md