07:19:42 22.01.2019
 
Stiri

SUA recunoaște că R. Moldova este pe PRIMA LINIE a confruntărilor geopolitice: Rezoluția pro-Moldova a Congresului SUA are suport pentru a fi votată

Politică 17.04.2018 11:34 Vizualizări1039 Autor: Ziarul National
SUA recunoaște că R. Moldova este pe PRIMA LINIE a confruntărilor geopolitice: Rezoluția pro-Moldova a Congresului SUA are suport pentru a fi votată

R. Moldova este pe prima linie de confruntare geopolitică, iar SUA va acorda suport republicii noastre pentru apropierea de UE.

„Suntem impresionați de eforturile depuse de R. Moldova pentru promovarea reformelor și vă încurajăm să continuați. SUA va acorda Moldovei întreg suportul pentru apropierea de Uniunea Europeană și SUA”, a declarat Wess Mitchell, asistentul Secretarului de Stat, la întrevederea cu președintele Parlamentului de la Chișinău, Andrian Candu, aflat într-o vizită peste Ocean.

Andrian Candu i-a spus lui Wess Mitchell, care a preluat funcția de asistent al Secretarului de Stat în octombrie 2017, fiind responsabil de relațiile cu peste 50 de țări din Europa și Eurasia, NATO, UE și OSCE, că R. Moldova întreprinde eforturi de ajustare a legislației media la standardele internaționale care va asigura libertatea de expresie, independența presei și protecția consumatorilor de falsuri și propagandă. De asemenea, Andrian Candu a amintit despre conferința interparlamentară din martie curent, când R. Moldova, Georgia și Ucraina s-au angajat să facă front comun în probleme de securitate și în eforturile de integrare europeană.

Un comunicat de presă al Parlamentului anunță și că Rezoluția Congresului SUA care susține asocierea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și cere Federației Ruse să-şi retragă trupele şi muniţiile din regiunea transnistreană are suport pentru votare.

Anunțul a fost făcut la întâlnirea președintelui Parlamentului Andrian Candu cu grupul de prietenie din Camera Reprezentanților a Congresului SUA. Congresmanul David Price, co-președintele grupului, a reiterat suportul pentru Republica Moldova în eforturile de consolidare a democrației, creștere a securității energetice, continuare a reformelor, dezvoltare economică și protejare a spațiului informațional.

Amintim că, în februarie curent, Congresul SUA a înregistrat o rezoluție în care susţine lupta Republicii Moldova cu acţiunile de dezinformare desfăşurate de către anumite state din Europa de Est în mass-media naţionale. În documente se face îndemn către conducerea Federaţiei Ruse să-şi retragă trupele şi muniţiile de pe teritoriul recunoscut internaţional al R. Moldova, să se abţină de la ameninţări economice sau de la exercitare a presiunilor asupra Moldovei, precum să înceteze orice acţiuni care susţin mişcările separatiste de pe teritoriul Republicii Moldova. Documentul mai specifică faptul că Statelor Unite susţin procesul de reintegrare pe cale paşnică a regiunii din stânga Nistrului, oferindu-i acesteia statut special în cadrul ţării.

Rezoluția a fost înregistrată în Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA de către congresmenii David Price şi Pete Olson.Merită și prietenii tăi să știe ASTA!safari 17.04.2018 12:15

si mai avem mirlani ca Dodon cu Usatii care ni au impinzit cu proeuropeni ca Maia si Nastase crecuti de catre FSB rusesc.

Dragos 17.04.2018 12:49

Adri-anus Ilici, finul criminalului maniaco-depresiv Ulinici, cere ceva, fara sa recunoasca ca anume Pegra Plahoida intretine financiar regimul de la Toraspolea, storcand si spaland bani din energia kuciuirganeasca. Or, RMica, din mila lor, a hoitarilor plahoizi, este un desert in care tara trage sa moara, iar ei, vulturii hoitari, hulpavi plahoizi, musca din carnea infiorata. Si-I scot ochii tarii, si-i sfasie pielea, si-i strapung trupul, smulgandu-i intestinele, inima. Ba mai mult, ii invita la ospat sa se invalmaseasca intr-o lugubra incaierare si pe grifonii din TrasnitaNistrenie.

Alexei 17.04.2018 17:09

Uite ca anul trecut tot pe vremea acesta Plhotniuc fusese in SUA, și iata si rodele acelii vizite, ca pin acum SUA nu mai stia de noi dar acum e gata sa ne sustina.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.01.2019 09:23 Nicolae Negru Ce le-a răspuns Teodor Meleșcanu lide...

18.01.2019 09:30 Nicolae Negru Dreptul la demnitate

14.01.2019 09:21 Nicolae Negru Tractoristul, ciocârlia și poetul Leo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md